Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ohrožení Ruskem? Ať hovoří fakta!

23. 9. 2019

 

Jaroslav Loudil

 

 

Státy NATO a EU neustále straší  -"ruskou hrozbou" . Rusko prý usilovně zbrojí, Rusko se nás chystá napadnout, naše jednotky jsou slabší a málo vycvičené, ...atd, atd.  Je však dobré  znát realitu. Proti Rusku stojí vojenský blok tvořený : USA, Kanadou, Japonskem a evropskými členy NATO. Jaký byl loni poměr velikosti ekonomik těchto soupeřů ?? Nominální HDP západního protiruského BLOKU byl asi 43 bilionů dolarů, Rusko mělo HDP  jen 1,5 bil. USD a bylo na 12 místě na světě, až třeba za Indií, Itálií nebo Jižní Koreou. 

 

Ekonomika NATO a Japonska je dnes  28krát větší jak HDP Ruska !! A jaký je poměr obyvatel ?? EU má 510 milionů, USA s Kanadou - 390  a Japonsko 126 , tedy více jak 1000 milionů ,Rusko má jen 146. BLOK Západu má 7krát více obyvatel  jak samo Rusko.  A jaký je poměr vojenských výdajů ??  NATO s Japonskem vydává přes 1000 miliard dolarů  ,Rusko jen 85 miliard, tedy  12krát méně !!

 

P.S.  Západ má 28krát větší ekonomiku, 7krát více obyvatel   a vydává na zbrojení 12krát více jak Rusko. Pokud bychom tedy měli uvěřit  oněm zoufalým nářkům o tom, jak nás všechny Rusko vojensky ohrožuje , nesměli bychom znát výše uvedená fakta. V jejich světle má ovšem pravdu Putin, když tvrdí, že RF ohrožuje stálé rozšiřování NATO na Východ  a že je Rusko pod tlakem. Má-li totiž někdo 28krát !!! větší ekonomiku jak soupeř a  má přitom stále silně naděláno  v gatích, pak lze celé to slavné NATO považovat jenom za bandu  novodobých šašků. A nebo nám tu naše propaganda parádně lže! Jiná možnost není.

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

novarepublika.cz


 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář