Jdi na obsah Jdi na menu
 


Období předmnichovské a pomnichovské v našem pohraničí.

28. 3. 2020

Období předmnichovské a pomnichovské v našem pohraničí.

Jak vše bylo? Pravdou proti současným lžím!

 

Z projevů i ze sjezdových jednání tzv. sudetoněmeckého landsmanšaftu, z tisku landsmanů,  v posledních letech i od některých německých politiků, stále silněji můžeme slyšet, že k žádnému vyhánění českého obyvatelstva v r. 1938 i později nedocházelo. Naopak Češi ve svých domovech v pohraničí mohli zůstat. Také zůstávali, samozřejmě kromě státních zaměstnanců, a jak se jim v pohraničí okupovaném Němci pokojně a blahobytně žilo.

 

O tom, jak v oněch těžkých měsících skutečně žili v pohraničí naši předkové, si můžete přečíst v jejich vzpomínkách, které sami napsali. Již delší dobu vydáváme jejich líčení tehdejších tragických a krvavých událostí. Stovky z nich k nám promlouvají. Pokud se chcete dozvědět pravdu o minulosti, prosíme, pozorně je čtěte, sdílejte, rozšiřujete všemi možnými způsoby, upozorněte na ně i své blízké.

 

V současnosti vám přinášíme na pokračování texty o činnosti příslušníků „Stráže obrany státu“, tzv. sosáků, při obraně republiky a jejich občanů, o brněnských Němcích a o likvidaci Československé republiky Němci a další.

 

Vážení a milí, již tím, že si námi vyvěšené texty na uvedenou tématiku přečtete, uděláte hodně  pro sebe. Můžete však pomoc i svým blízkým v hledání historické pravdy, můžete pomoc republice. Vzdorovat všem pokusům o přepisování pravdy je povinností všech českých vlastenců. Vzdorovat lžím je povinností všech slušných bez rozdílu lidí.

-red.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář