Jdi na obsah Jdi na menu
 


O čem se ve volbách (ne)rozhodne?

26. 5. 2021

O čem se ve volbách (ne)rozhodne?

 

Rád bych zde řekl pár slov k blížícím se parlamentním volbám. Získávají totiž určitý nový rozměr – a kromě témat jako je zdraví, sociální problematika, řešení ekonomického kolapsu, bezpečnosti, odporu proti sílící cenzuře na všech frontách a odporu proti válečnému štvaní tu máme nové zásadní téma. Boj za prezidenta Miloše Zemana.

 

Jsou tady totiž dlouhodobé snahy z řad jistých politických kruhů M. Zemana za každou cenu sesadit. Senátorka M. Němcová se nechala slyšet, že: „V podzimních volbách se rozhodne, zda ve Sněmovně bude dost hlasů na to, aby žaloba prošla. Zatím ji blokuje Babišovo ANO, ČSSD, KSČM a SPD.“

 

I když nám může právem připadat, že příliš na výběr na naší politické scéně nemáme, jedno je jisté. Zvítězí-li „Demoblok“, vzroste cenzura, zhorší se už tak špatné sociální a bezpečnostní poměry v naší zemi – a co hlavně, ještě se znásobí už tak enormní tlak na odvolání M. Zemana. Dopustíme to?

 

Nedávno jsem sepsal brožurku, kde zmiňuji subjektivně pojaté hlavní body prezidentské éry Miloše Zemana. Bylo to ještě před jeho omluvou za souhlas s bombardováním Srbska. Za tuto omluvu jsem velmi vděčný. Jen skutečný státník je něčeho podobného schopen. Navíc se hned ozvali všichni váleční štváči, kteří by civilisty cizích zemí bombardovali s klidem kdykoli, jak Velký bratr poručí.

Ukažme jim, že jsme tu ještě my, voliči.

 

V závěru své brožury píšu: „Dokažme, že jsme hodni procesu nového národního obrození. Že chceme být občany informovanými, vzdělanými, a tudíž kriticky myslícími, kteří se za svého prezidenta umí postavit. Ukažme, že zcela jednoznačně odmítáme pokrytectví rádoby elit, které na jedné straně lkají nad hrubnutím veřejného prostoru, v němž se šíří nenávist – a na straně druhé mlčí k výzvám k podřezávání a upalování politiků, k přání smrti svým názorovým odpůrcům (viz komentáře, jak se „zubatá“ spletla, například ze strany člena Rady České televize, Z. Šarapatky) nebo k urážkám paní Lipovské, rovněž členky Rady ČT.

 

Odmítněme štvavou válečnou rétoriku zamířenou na Rusko, která se ani náznakem nezmíní o válečných zločinech USA, jako by snad za mrtvé v Iráku, Libyi či na Balkáně mohlo Rusko. Není to ostatně Rusko, které podporuje zjevně fašistický režim na Ukrajině, kde došlo k upálení lidí v Oděse, kde byl zavražděn novinář O. Buzina (podobně jako kdysi G. Matteotti) a kde vláda, která potírá opozici, soustavně vede válku proti části svých občanů s tím, že zabíjí i ženy a děti. A Západ k tomu trestuhodně mlčí.

Nevolme si válečné štváče, protože jinak skončíme jako bezcenný krvavý cár kdesi daleko na frontě.

Výše uvedený text jsem psal jako obranu Zemanovu – i zemanovu. Tedy jako obranu konkrétního člověka – i alegoricky řečeno každého z nás, kdo nepatříme k rádoby elitě. Lež, která je neustále opakována, a proti níž se adekvátně nebojuje, zapouští hluboké kořeny – a tím se stává nebezpečnou. Taková lež je potom rezignovanými přijímána jako fakt.

Nechtějme rezignovat. Zkusme se ve volbách mobilizovat. Ne snad proto, že bychom tu měli výborný výběr z politické reprezentace jednotlivých stran. To bohužel nemáme. Ale proto, že zde stále máme člověka, jenž naše zájmy soustavně hájí – a za něhož dle mého skromného názoru stojí za to bojovat. Neboť i já patřím k těm, kdo volají po novém národním obrození, jež je opakem Temna.

 

Nesklánějme své hlavy a neohýbejme hřbety. Protože bychom to byli v konečném účtování my, čí hřbety by byly samý šrám a čí hlavy by se ocitly na pomyslném špalku. To, prosím, nedopusťme.“

Chceme snad na Hradě M. Němcovou a v premiérském křesle někoho z tria I. Bartoš, P. Fiala a M. Pekarová Adamová? Věřím, že nikoli. Potom to však dejme najevo.

Odkazy:

Zastavení a zamyšlení s prezidentem Zemanem – díl I.: http://www.ceskenarodnilisty.cz/clanky2/zastaveniI.htm

Zastavení a zamyšlení s prezidentem Zemanem – díl II.: http://www.ceskenarodnilisty.cz/clanky2/zastaven%C3%ADa.htm.

 

 

Volební hit

Marek Řezanka

 

Pokud vám chybí jedno silné téma,

pro které zato k volbám dojít stojí:

Němcovou Mirku vynásobte dvěma.

Chcete-li, buďte doma na pokoji.

 

Němcová Mirka nijak nezastírá,

o čem se také v těchto volbách jedná:

Aby, když bude premiérem Pirát,

ona se na Hrad vyhrabala ze dna.

 

To je snad pro nás jasnou motivací:

Ať už se Mirce vzdušný zámek skácí.

Ukažme, kdo je naší hlavou státu.

 

Ukažme jasně, že hodnoty máme,

ať trio Spolu ztuhne jako kámen

a Pirát Bartoš sbalí kufry v chvatu…

 

Namluvená báseň: http://www.muamarek.cz/files/mp3/volebni-hit.mp3.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář