Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nová vojenská platforma ve Francii

13. 5. 2021

Nová vojenská platforma ve Francii

 

Několik dní se šířily pověsti, že bude odhalena nová vojenská platforma. Pochází z aktivních vojáků, podporuje toho, který byl dříve publikován na webu Aktuální hodnoty. Tento text, který již hodně koluje a který odráží média, jsme se rozhodli zveřejnit dnes večer. A otevřít ji ve spodní části této platformy k podpisu francouzských občanů, kteří by ji řešili s výzvami, které jsou naše. Zatímco pokračujeme, s náročnou metodikou, dáváme se k dispozici vojenským profesionálům, kteří se chtějí zúčastnit. Stejně jako předchozí, ani účelem tohoto fóra není podkopat naše instituce, ale upozornit lidi na závažnost situace.

Podle actualvalues.com

Publikováno 11. května 2021 v 21:40 Aktualizováno 12. května 2021 v 10:49

 

 

Pane prezidente republiky,

dámy a pánové, ministři, poslanci, generální úředníci, ve vašich řadách a kvalitách,

Už nezpíváme sedmý verš Marseillaise, známý jako „dětský verš“. Přesto je bohatá na lekce. Nechme to na něm, aby je na nás oplatil:

"Vstoupíme do lomu, až tam už nebudou naši starší." Najdeme tam jejich prach a stopy jejich ctností. Mnohem méně žárliví na to, že je přežijeme, než na sdílení jejich rakve, budeme mít vznešenou pýchu pomstít je nebo je následovat. “

Naši senioři jsou bojovníci, kteří si zaslouží respekt. Jsou to například staří vojáci, jejichž čest jste v posledních týdnech pošlapali. Jsou to tyto tisíce zaměstnanců Francie, signatáři platformy zdravého rozumu, vojáci, kteří dali své nejlepší roky na obranu naší svobody, dodržování vašich rozkazů, vedení vašich válek nebo realizaci vašich rozpočtových omezení. Francie je podporovala.
S těmito lidmi, kteří bojovali proti všem nepřátelům Francie, jste se k nim chovali jako k faktům, když jejich jedinou chybou je milovat svou zemi a truchlit nad jejím viditelným úpadkem.

Za těchto podmínek je na nás, kteří jsme nedávno vstoupili do kariéry, abychom vstoupili do arény jednoduše proto, abychom měli tu čest říkat pravdu.

Jsme tím, čemu noviny říkaly „generace ohně“. Muži a ženy, aktivní vojáci, všech armád a všech úrovní, všech citlivostí, milujeme naši zemi. Toto jsou naše jediné nároky na slávu. A pokud se ze zákona nemůžeme vyjádřit s odkrytou tváří, je stejně nemožné mlčet.

V Afghánistánu, Mali, Středoafrické republice nebo kdekoli jinde zažila řada z nás palbu nepřátel. Někteří tam nechali soudruhy. Nabídli svou kůži, aby zničili islamismus, kterému děláte ústupky na naší půdě.

Téměř každý z nás zná operaci Sentinel. Na vlastní oči jsme viděli opuštěné předměstí, ubytování s kriminalitou. Podstoupili jsme pokusy o instrumentalizaci několika náboženských komunit, pro které Francie neznamená nic - nic jiného než předmět sarkasmu, opovržení nebo dokonce nenávisti.

Pochodovali jsme 14. července. A tento shovívavý a různorodý dav, který si nás získal, protože jsme jeho emanací, byl požádán, abychom si toho měsíce dávali pozor, protože nám zakazovali obíhat v uniformě tím, že z nás udělají potenciální oběti, na půdě, kterou jsme přesto schopni obrany.

Ano, naši starší mají pravdu, pokud jde o podstatu celého jejich textu. V našich městech a vesnicích vidíme násilí. Vidíme, jak se ve veřejném prostoru, ve veřejné debatě, drží komunitarismus. Vidíme, že se nenávist k Francii a její historii stává normou.

Možná to nebude pro armádu to tvrdit, budete argumentovat. Právě naopak: protože jsme při hodnocení situace apolitičtí, poskytujeme profesionální pozorování. Protože tento pokles, vidíme to v mnoha zemích v krizi. Předchází zhroucení. Oznamuje chaos a násilí a na rozdíl od toho, co zde nebo tam tvrdíte, tento chaos a toto násilí nepochází z „vojenského pronunciamenta“, ale z občanského povstání.

Abychom se mohli hádat o podobě fóra našich starších, místo abychom uznali zjevnost jejich zjištění, musíme být docela zbabělí. Abychom se mohli dovolávat špatně interpretované povinnosti rezervy, abychom umlčeli francouzské občany, musíme být velmi klamní. Chcete-li povzbudit přední armádní důstojníky, aby se postavili a odhalili, než je budete tvrdě sankcionovat, jakmile napíšou něco jiného než bitevní příběhy, musíte být velmi zvrácení.

Zbabělost, podvod, zvrácenost: to není naše vize hierarchie.
Naopak, armáda je, par excellence, místem, kde k sobě mluvíme pravdivě, protože položíme své životy. Vyzýváme k této důvěře ve vojenskou instituci.

Ano, pokud vypukne občanská válka, armáda bude udržovat pořádek na své vlastní půdě, protože o to bude požádána. Je to dokonce definice občanské války. Nikdo nemůže chtít tak hroznou situaci, naši starší ne více než my, ale ano, znovu se ve Francii připravuje občanská válka a vy to dobře víte.

Výkřik poplachu od našich starších konečně odkazuje na vzdálenější ozvěny. Naši starší jsou odbojáři z roku 1940, s nimiž lidé jako vy velmi často zacházeli jako s fakty, a kteří pokračovali v boji, zatímco právníci, naplnění strachem, už sázeli na ústupky se zlem, aby omezili škody.; to jsou chlupatí 14, kteří zemřeli na několik metrů země, zatímco vy necháváte, aniž byste reagovali, celé okresy naší země na zákon nejsilnějšího; jsou to všichni mrtví, slavní nebo anonymní, padli na frontě nebo po celoživotní službě.

Všichni naši starší, ti, kteří udělali z naší země to, čím je, kteří navrhli její území, bránili její kulturu, vydávali nebo přijímali rozkazy v jejím jazyce, bojovali za vás, aby se Francie stala státem, který selhal?, Který nahrazuje jeho stále zjevnějšího panovníka bezmoc s brutální tyranií proti těm jeho služebníků, kteří ho stále chtějí varovat?

Jednejte, dámy a pánové. Tentokrát nejde o vlastní emoce, hotové vzorce nebo mediální pokrytí. Nejde o rozšíření vašich mandátů nebo dobývání ostatních. Jde o přežití naší země, vaší země. 

https://www.valeursactuelles.com/societe/exclusif-signez-la-nouvelle-tribune-des-militaires/m

(přeloženo googlem)

Přišlo e-poštou

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář