Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nikdo za nic nemůže?

23. 2. 2021

Nikdo za nic nemůže?

 

Nedávno jsme mohli číst v médiích slova pana ministra zdravotnictví slova o tom, že když se situace nezlepší, vláda zavede drakonická opatření.

 

Pokud by vláda plnila své povinnosti v boji proti koronaviru, mohla by být tato slova úvodem k dalším účinnějším vládním opatřením. Domníváme se však, že tomu tak nebylo a dosud ani není.

 

Když jen letmo se pokusíme posoudit situaci v této oblasti, můžeme zjisti, že řada států, dokonce rozvojových, očkuje vakcínou své občany ve větším měřítku.  V některých z nich používají ruskou vakcínu Sputnik V. Jak je to u nás s touto vakcínou? O zajištění ruské vakcíny usiluje Hrad nikoliv Ministerstvo zdravotnictví ČR. O tom mluví nám dostupné informace. Proč pan ministr Blatný se bojí tak učinit sám? Již dávno jsme měli mít dodání potřebného množství vakcín Sputnik V nasmlouvané  a část z nich i dodané, připravené k očkování. I Maďarsko  v tom nám může být příkladem. O Srbsku ani nemluvím. Ale tam pan premiér Babiš dokonce byl osobně. Co z těchto cest přinesl pro nás potřebného, zajímavého?

 

Pozdě chytat kočku za ocas a pak tvrdit, že nikdo za nic nemůže. Ale může, moji milí holoubkové. Zdaleka jste neučinili vše, co bylo nutné k zajištění očkování občanů. A jaká opatření jste proti sobě učinili, vládní činitelé? Nevíme o žádných. Takže na liknavost, lhostejnost nebo i bázlivost odpovědných osob, jste odpověděli zpřísněním opatření vůči nám, občanům. A to sám právem nelíbí.

 

Dokonce někteří regionální činitelé nahlas uvažují o tom, že by bylo vhodné, třeba na Karlovarsku, převážet naše pacienty s kovidem do blízkých německý nemocnic. Podle dřívější informace, nevíme však, zda byla pravdivá,  naši pacienti z chebské nemocnice, údajně měli být převáženi do jiných českých nemocnic, aby bylo místo pro německé pacienty. Tak jak to vlastně je?

 

Podle dalších informaci by zdravotnická zařízení např.v Sasku a v části Bavorska, nemohla fungovat bez českého personálu. Pokud je to pravda, řekněme si to, i když se to opět nebude někomu hodit do krámu. Jestliže to není pravdivý údaj, měli bychom to vědět též.

 

J. Skalský

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář