Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neuvěřitelná drzost Trumpa a USA!

2. 3. 2020

Neuvěřitelná drzost Trumpa a USA!

Autor: Radim Fiala | Publikováno: 2.3.2020  

 

Neuvěřitelná drzost Trumpa a USA! Americký prezident Donald Trump vyzval Rusko, aby přestalo podporovat „zvěrstva“ syrského režimu prezidenta Bašára Asada. Během telefonátu s tureckým prezidentem Erdoganem vyjádřil Trump obavy ohledně násilností v syrské provincii Idlib a rovněž poděkoval Ankaře za snahu "zabránit humanitární katastrofě v oblasti". To je opravdu ze strany Trumpa nehorázná drzost! Je veřejným tajemství, že Američané podporovali či podporují islámské teroristy, a Trump bude peskovat Asada a Rusko za to, že bojují proti džihádistům?

 

Hnutí SPD plně podporuje vojenské operace legitimní syrské armády při obraně země a nastolení stability.

 

Intervence Turecka a USA na Blízkém východě vzestupu Islámského státu pomáhají jako v minulosti. Islámský stát se totiž Američanům hodí proti vládě Bašára Asada a proti Íránu. Turkům se hodí i proti Kurdům. Je známo, že Američané podporovali islámské teroristy. Tito nám chtějí kázat o lidských právech a boji proti terorismu? Američané hovoří o lidských právech, ale v Sýrii podporují turecký islamistický režim či se kamarádí s islamistickou Saúdskou Arábií.

 

Ozbrojenci Islámského státu jsou podle kurdského protiteroristického specialisty Lahura Talabanyho aktuálně zručnější a nebezpečnější než příslušníci al-Káidy. „Mají lepší techniky, taktiky a mnohem více peněz k dispozici,“ řekl Talabany pro BBC a dodal, že přestože se opět zvyšují útoky ozbrojenců z IS, tak je přesto těžší lokalizovat jejich buňky. „Pozorujeme, že jejich aktivita narůstá a myslíme si, že jejich fáze přebudování je u konce,“ řekl kurdský představitel pro BBC.

 

Bývalý džihádista Noman Benotman, jenž spolupracoval s Usámou bin Ládinem, v Praze na přednášce CEVRO Institutu řekl, že například tehdejší ministryně zahraničí USA Hillary Clintonová podporovala dodávkami zbraní islámské teroristy v Sýrii, kteří bojují proti režimu Bašára Asada. Barack Obama a Clintonová napomohli dle něj vzniku Islámského státu a tomu, že se Muslimské bratrstvo v Egyptě chopilo moci. Džihádisté dle Benotmana dokonce od USA na základě rozhodnutí Clintonové dostávali zbraně.

 

Je také známo, že Turecko odebíralo od Islámského státu levnou ropu a že Američané podporovali islámské teroristy. Tito nám chtějí kázat o lidských právech a boji proti terorismu?

Euportal.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář