Jdi na obsah Jdi na menu
 


Neúspěšná evakuace azovských velitelů, vrtulníky sestřeleny u Mariupolu

7. 4. 2022

Neúspěšná evakuace azovských velitelů, vrtulníky sestřeleny u Mariupolu

 

20220406, 02:57

Zdroj

 

Včera, 5. dubna byly sestřeleny dva ukrajinské vojenské vrtulníky, které se snažily prolomit blokádu v Mariupolu.

Předtím:

  • 28. března - 1 vrtulník nad mořem 5 km od pobřeží,
  • 31. března - 2 vrtulníky (jeden nad mořem, druhý u osady Rybatskoje).
  • 5. dubna - další 2 vrtulníky.

 

Vezmeme-li v úvahu, že celé ukrajinské armádě zbývá pouze 50-60 vrtulníků, jsou to pro VSU velmi vážné ztráty. Piloti vrtulníků však tvrdošíjně směřují do města. Otázkou je, koho se tak usilovně snaží evakuovat? Azovští nacističtí velitelé odlétají - to je pochopitelné.

 

Dále vás ihned varuji, že se vydáme cestou spekulací. V Azovstalu v Mariupolu uvízli důstojníci NATO z Francie, SRN, Británie a "neutrálního" Švédska. "Právě teď se obracejí na ruské vojáky s žádostí, aby jim pomohli odejít a zorganizovali koridor, kterým by se mohli dostat ven," uvádí novinář German Vladimirov.

 

Zprávu je třeba brát s rezervou - o takovém novináři jsem ještě neslyšel, ale zdá se, že je pravdivá. Přinejmenším během podzimních cvičení VSU v září 2021 bylo na cvičišti u Urzufu (na pobřeží Azovského moře, na hranici Doněcké a Záporožské oblasti) velitelské stanoviště Velitelství leteckých výsadkových vojsk VSU a byli tam britští, kanadští a švédští důstojníci. A jednotky tam byly britské a švédské, vedle ukrajinských příslušníků 36. brigády námořní pěchoty.

 

Proto Macron tak vyvádí a volá Putinovi. „Moni“ má 10. dubna volby a jen 3% náskok před Le Penovou. Jestli se to teď těsně před volbami dostane ven, že tam jsou Francouzi, tak se na Macrona vyvalí tuny s…..k, a to kvalitních – třeba, že tenhle podivín chtěl zatáhnout Francii do války s Ruskem.

 

Další jsou nepotvrzené zprávy, ale založené na zahraničních zdrojích. Informace v zahraničním segmentu internetu o zajetí generálporučíka americké armády Rogera L. Cloutiera v Mariupolu ruskou armádou. Pentagon tyto informace nepotvrzuje ani nevyvrací. Základní informace přišly z Kyjeva od Američana, který tam pracuje, a zpráva byla zveřejněna na portálu zahraničního rozhlasového pořadu Hala Turnera. Zpráva je příliš dobrá na to, aby byla pravdivá. Přesto se pokusme spekulovat. Pokud byl generál v Mariupolu, mohl zajistit spojení se systémem přenosu dat AWACS, působit jako poradce a pracovat s informacemi získanými z amerických satelitů. Generál má francouzské kořeny a navíc existují pádné důkazy, že v Mariupolu působili žoldnéři francouzské legie, kteří byli poraženi, a jejichž zbytky se stáhly zpět do oblasti městského přístavu.

 

Dalším důkazem je, že v ukrajinském vrtulníku, který se před dvěma dny nestačil evakuovat z přístavní oblasti, byli nalezeni dva zahraniční instruktoři. Francouzské portály začaly přetiskovat informace deníku GALLIA DAILY o smrti nejméně dvou vysoce postavených krajanů u Mariupolu. Francouzští představitelé vše popírají, ale čínští novináři navštívili místo nehody a potvrdili přítomnost francouzských dokumentů při tělech. Vyplývá z nich, že mrtví pracovali pro DGSE, francouzskou Hlavní správu pro vnější bezpečnost.

 

Přeložil:        st.hroch        20220406

 

P.S. – tohoto blogera jsem párkrát dříve četl, a nevypadá úplně ujetě (m.j. má mezi „blízkými“ Margaretu Simonjan a Pavla Šipilina – významné to novináře). V článku je kromě spekulací i pár informací velmi blízkých pravdě. Zařadil jsem to pro dokreslení celého toho mračna dohadů, fejků, polopravd i pravd, které se kolem dění na Ukrajině šíří…