Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nepřítel před branami. Šojgu pojmenoval hlavního nepřítele Ruska

15. 8. 2021

Nepřítel před branami. Šojgu pojmenoval hlavního nepřítele Ruska

14. 8. 2021 Janinna  

 
Šojgu pojmenoval hlavního nepřítele Ruska: „Je uvnitř země!“

Vnitřní hrozby jsou pro společnost nejnebezpečnější, řekl ruský ministr obrany Sergej Šojgu, který vystoupil na Všeruském vzdělávacím fóru mládeže „Území významů“. 

Vnější hrozby jsou lidem viditelné. V takových případech je jasné, kdo přesně představuje nebezpečí, čím je nepřítel vyzbrojen. Je jasné, jak se tomu bránit a jak bojovat, řekl Šojgu. Existuje však další část, která v posledních desetiletích představuje hlavní nebezpečí pro jakýkoli stát.

„To je vnitřní hrozba. Je to dáno tím, že se společnost uvnitř země postupně rozkládá,“ zdůraznil.

Jako příklad uvedl Sýrii, Libyi, Jugoslávii a řadu dalších zemí, které byly celá léta ničeny zevnitř.

Ministr obrany Ruské federace se domnívá, že k boji proti rozkladu společnosti musí být stát silný a armáda musí být připravena na boj.

Šojgu poznamenal, že nepřátelé Ruska by byli rádi, „kdybychom měli vnitřní svár, abychom začali vést spory na národních, náboženských a třídních základech“.

Podle ministra obrany je jedinou reakcí na takové výzvy podpora bojeschopnosti armády a vytvoření silného státu.

Šoigu dříve uvedl, že v Rize, Tallinnu a Varšavě byla vytvořena propagandistická centra, ve kterých jsou proškolováni také Rusové k provádění podvratných informačních aktivit ve své vlasti.

Sergej Šojgu:

 

„Vnitřní hrozby jsou spojeny s tím, že společnost uvnitř země se postupně rozkládá. Někdo říká – to mládež, někdo – nejen mládež. Zdá se, že tento rozklad probíhá bez povšimnutí. Byl jsem svědkem mnoha takových věcí, počínaje Jugoslávií. Poté si na poslední chvíli uvědomili, že se země rozpadá zevnitř. Byla to účelová práce, když z jedné Jugoslávie vyšlo šest států.

Mnoho zemí se rozpadlo, protože krok za krokem – postupně, do hlav lidí se implementovalo to, že u nás nemáme nic, na co můžeme být hrdí, … nemáme být na co hrdí.

To znamená, že musíme být vnitřně silní. Pokud budeme slabí, stane se to, co se stalo v Sýrii, Libyi a Jugoslávii. Samozřejmě by si přáli, abychom zde měli vnitřní svár, abychom začali vést spory na národních, náboženských a třídních základech. Abychom se začali utápět v sebekritice a ničit naši zemi zevnitř. Nemůžeme dovolit, aby se to stalo. Úkol před námi je jasný – silná země, silná armáda.

To je to, co děláme“.

Pokec24.cz