Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německo vytvořilo na Ukrajině vlastní biologické laboratoře

31. 3. 2022

Německo vytvořilo na Ukrajině vlastní biologické laboratoře

31. 3. 2022 Janinna   

 

Německo vyvíjelo na Ukrajině svůj vlastní vojensko-biologický program – stálý zástupce Ruské federace

 

Dokumenty, které se dostaly do vlastnictví Ministerstva obrany RF, svědčí o realizaci vlastního vojenského biologického programu Spolkové republiky Německo na Ukrajině. 

Na plenárním zasedání Konference o odzbrojení to uvedl stálý představitel Ruska při Ženevské kanceláři OSN Gennadij Gatilov, text jeho projevu je zveřejněn na webu ruského ministerstva zahraničí.

 

Studovali potenciál smrtelných nemocí.

Moskva má k dispozici dokumenty potvrzující realizaci vlastního vojensko-biologického programu německými úřady na Ukrajině. Cílem německého programu bylo prozkoumat potenciál smrtelných nemocí, jako je krymsko-konžská hemoragická horečka ve východní Evropě, řekl Gennadij Gatilov, stálý zástupce Ruska v Ženevské kanceláři OSN.

Na práci se podle stálého zástupce podílel Německý institut tropické medicíny, kterému se ukrajinská strana zavázala dodat „vzorky krve slovanského etnika“. 

Němečtí specialisté navštívili nemocnice v Kyjevě, Charkově, Oděse a Lvově, kde se osobně seznámili se zvláštnostmi průběhu nemocí u místního obyvatelstva. 

Projekt byl financován německým ministerstvem zahraničí a Bundeswehrem, uvádí se v prohlášení na webových stránkách ruského ministerstva zahraničí.

 

Činnosti Německa, dříve neznámé široké veřejnosti, představují stejnou hrozbu jako americké biologické experimenty a vyžadují podrobné studium,“ řekl Gatilov.

Účelem této práce je podle jeho slov studium smrtelných nemocí, včetně krymsko-konžské hemoragické horečky.

Každý ví, jak úzkostlivý je Západ ohledně transferu biomateriálů občanů západních zemí do zahraničí, připomněl Gatilov. Stálý zástupce zdůraznil, že tato úzkostlivost se vysvětluje tím, že teoreticky lze vytvořit bioagenty, které mohou selektivně působit na různé etnické skupiny.

Biologické laboratoře byly objeveny na Ukrajině 7. března během speciální operace, kterou provedlo Rusko. Ruská armáda našla v zemi 30 laboratoří. Jak se později ukázalo, jejich činnost financovaly Spojené státy.

Poté Ministerstvo obrany Ruské federace zveřejnilo schéma, které popisuje mechanismus výkonu kontroly nad biologickými laboratořemi na Ukrajině ze strany Spojených států. 

Vyplývá z něj, že na financování biolaboratoří na Ukrajině se podílí investiční fond Rosemont Seneca syna amerického prezidenta Huntera Bidena.

Pokec24.cz