Jdi na obsah Jdi na menu
 


Německo bude k migrantům přísnější

4. 2. 2024

Německo bude k migrantům přísnější

nemecko vlajka blok

4.2.2024 17:03

Všechny německé spolkové země přijaly rozhodnutí, podle kterého migranti nebudou dostávat finanční hotovost. Žadatelé o azyl by měli v budoucnu dostávat alespoň část svých dávek na životní náklady ve formě prostředků na speciální platební kartu. Uvedení karty do provozu je naplánováno na letošní léto.

 

Hesenský premiér Borris Rhein s odvoláním na jednání premiérů spolkových zemí s kancléřem Olafem Scholzem  oznámil, že konkrétní rozhodnutí v této věci přijaly všechny spolkové země. Jde prý o důležitý krok ke snížení pobídek pro nelegální přistěhovalectví do Německa.  Řešení má za cíl zabránit žadatelům o azyl posílat  peníze příbuzným a přátelům v zemi jejich původu.  Politik se domnívá, že jde o důležitý krok ke snížení pobídek pro nelegální přistěhovalectví do Německa.  Dodává, že zabráněním převodu peněz ze státní podpory do zemí původu lze bojovat proti pašeráckým zločinům

 

„Lidé s nárokem na dávky by v budoucnu měli dostávat část svých dávek spíše jako půjčku kartou než jako hotovost. Každá spolková země rozhodne o výši hotovosti a dalších doplňkových funkcích,“ uvedl   Rhein.  Platební karty pro imigranty lze použít ve všech odvětvích, jen ne v zahraničí. Převody z karty na kartu a jiné převody v Německu a zahraničí nejsou povoleny.

 

Jan Urbach

vasevec.cz