Jdi na obsah Jdi na menu
 


Němci dali Čechům vyspělejší civilizaci a ... 2

8. 4. 2024

Němci dali Čechům vyspělejší civilizaci a vyšší životní úroveň 2

Jan Ziegler

 

25. 3. 2024, 15:38

To je zkrátka fakt. Němečtí kolonisté u nás ve 13. století zakládali města a zároveň zaváděli vyspělejší technologické postupy. Následovala staletí prospěšného soužití Čechů s Němci, nebyla jen II. světová válka a odsun.

Článek

https://medium.seznam.cz/clanek/jan-ziegler-nemci-dali-cechum-vyspelejsi-civilizaci-a-vyssi-zivotni-uroven-53759?utm_campaign=abtest241_shrnuti_llm_varD&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=blogy.sznhp.box&dop_vert_ab=&dop_vert_id=&source=hp&seq_no=4

Komu v Evropě dali Němci, tedy nikoliv jen Čechům, jak uvádí pan Jan Ziegler, vyspělejší civilizaci a vyšší životní úroveň, můžete si zjistit  sami na přiložené mapě.

Problém je však v tom, že celá řada slovanských kmenů, které žily tehdy na západ a i na východ od Labe, obohacení nepřežila. Bývalé slovanské sídelní území dnes tvoří část středního Německa a východní Německo. Polabští i pomořanští Slované po staletí trpěli germánskými nájezdy, krvavými válkami. Výsledkem tohoto germánského civilizačního úsilí bylo jejich částečné vybití a  tvrdá  germanizace.

O tomto násilném procesu, který probíhal zčásti pod rouškou šíření křesťanství mezi pohanskými Slovany, vypovídá zcela jasně přiložená mapa Drang nach Osten. Dobře se na ni podívejte.

Dr. O. Tuleškov