Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejzajímavější projev v OSN pronesl íránský prezident Ibrahim Raisi

21. 9. 2023

Nejzajímavější projev v OSN pronesl íránský prezident Ibrahim Raisi

Janinna Nejzajímavější projev v OSN pronesl íránský prezident Raisi:

Ze všech ostatních (dokud nepromluvil Lavrov) byl nejzajímavější projev íránského prezidenta Ibrahima Raisiho, ve kterém bez zbytečných řečí rozcupoval všechny body hegemonického projevu Bidena, odsoudil pokusy Západu zmanipulovat svět a rozpoutávat války ve jménu zkrachovalé „západní demokracie“ a věnoval mnoho slov tak posvátným pojmům pro každého normálního člověka, jako je rodina, muž a žena, a obvinil Západ ze zločinů proti lidskosti:

“Vy (Západ) nejste hodni lidské důstojnosti…

Dnes nejsou zločiny proti lidskosti jen okupace zemí, útlak lidí a masakry, ale i cílený útok na rodinu samotnou. To je také zločin proti lidskosti.”

A jak je známo, zločiny proti lidskosti nemají promlčecí lhůtu.

A o mezinárodním terorismu:

ISIS je americký výtvor. Atentát na generála Soleimaniho je darem ISIS… A všichni zúčastnění budou postaveni před soud…“

Mimochodem, terorismus také nemá promlčecí lhůtu, stejně jako napomáhání k terorismu.

Íránský prezident Ibrahim Raisi ve svém projevu na Valném shromáždění OSN obvinil Spojené státy z rozdmýchávání „plamenů násilí na Ukrajině“ s cílem oslabit Evropu.

Pokud jde o Ukrajinu, Ibrahim Raisi přímo obvinil Spojené státy z podněcování tohoto konfliktu a velmi přesně definoval co je cílem konfliktu:

…aby Spojené státy oslabily evropské země. A bohužel je to dlouhodobý plán.“

Na závěr íránský prezident zatloukl několik hřebíků do rakve hegemona a vysvětlil Bidenovi, co je minulost, na kterou se ve svém projevu rozhodl zapomenout:

Sankce nepřinesly výsledky. Oni (Západ) jsou v minulosti a my jsme v budoucnosti. Jsme budoucnost… Celý svět čeká na den, kdy staré cesty skončí.“

Západní hegemonie již neodpovídá realitě světa, pokus vnutit takzvané hodnoty a ideály selhal, prohlásil  Ibrahim Raisi.

Podle íránského prezidenta se svět nachází v historickém zlomu a existuje naděje na vytvoření spravedlivého světového řádu.

„Dámy a pánové, nacházíme se v přelomovém bodě naší historie. Ve světě dochází k vážným změnám, vzniká nový světový řád a z této cesty již není možné odbočit. Hegemonie Západu již neodpovídá realitě dnešního světa, starý liberální řád, který odpovídal ambicím krutých, nenasytných lídrů a kapitalistů, je minulostí.

Pokus o univerzalizaci amerických ideálů po celém světě selhal a Írán je hrdý na to, že jsme odhalili skutečný charakter těchto lídrů… Nyní vidíme konfrontaci, objevují se nezápadní mocnosti, takže je naděje na vytvoření nového, spravedlivého globálního řádu,“ řekl Raisi.

Íránský prezident Ebrahim Raisi řekl, že „jak se nezávislé národy stále více připojují ke spolupráci a konvergenci, některé mocnosti se pokoušejí podněcovat konflikty v různých regionech“.

„Uplatňují mentalitu studené války a snaží se znovu vytvořit bloky v globálním měřítku. Toto regresivní úsilí představuje významnou hrozbu pro bezpečnost a prosperitu národů”.

Podle jeho slov „učinit obchodní koridory nebezpečnými, přeměňovat země ze spojenců na závislé, utlumovat ekonomický pokrok suverénních národů a podněcovat zástupné války napříč Asií a Evropou jsou prvky tohoto zlověstného řetězce”.

Íránský prezident pokračoval: „Ironií je, že tyto akce jsou předkládány ve jménu obrany demokracie. Globální společenství, včetně národů v západní Asii, však poznalo pravou podstatu západní demokracie. Západní demokracie je až příliš často kódovým označením pro státní převrat, okupace a probíhající války”.

Raisi řekl, že všechny íránské bezpilotní letouny použité při útocích na Ukrajinu byly prodány Rusku před začátkem války: „Pokud mají dokument, že Írán předal zbraně nebo bezpilotní letouny Rusům, pak by ho měli předložit”.

Zdůraznil, že republika stojí za mír na Ukrajině: „Jsme proti válce a jsme připraveni jednat jako zprostředkovatelé, abychom ji ukončili, ale daně amerického lidu jsou utraceny na vedení války a plnění kapes zbrojních továren.“

Teherán odolal pokusům americké rozvědky svrhnout současný režim v Íránu, budoucnost patří jiným zemím a dny Západu skončily, řekl z pódia.

„Svět se posouvá k novému mezinárodnímu řádu a projekt amerikanizace světa selhal,“ řekl a dodal, že “Západ čelí krizi identity a funkčnosti, protože si představuje svět jako neprostupný les a sám sebe jako krásnou zahradu.”

GEOPOLITIKA CIVILIZACÍ shrnula projev íránského prezidenta v bodech:

  • Demokracie je krycí název pro loupeže, války a nadvládu. Naši lidé v západní Asii se setkali se západní demokracií, pocítili ji na vlastním těle a kůží!
  • Už jste někdy slyšeli něco o chemickém bombardování Íránu??!!!
  • Viděli jste někde fotografie našich lidí, jak jsou vystaveni chemickému útoku!!? Tyto chemické bomby byly dílem Evropy a byly předány zločinci Saddámovi [Husajnovi].
  • Není-li čas ukončit okupaci Palestiny!!?Tato země je okupována více než 75 let. Nedostatek bezpečnosti je důsledkem “přítomnosti Izraele”!
  • Jediná země apartheidu na světě je Izrael, vytvořený na základě rasismu.
  • Korán je ta samá kniha, ve které jsou Abraham, Mojžíš a Ježíš uctíváni a považováni za svaté!
  • Oni jsou minulost (Západ) a my jsme budoucnost.”

A to vše bylo řečeno do tváře představitelů Západu a za potlesku necivilizovaného světa.
———–

A tady je další projevjihoafrického prezidenta Ramaphosy, který oznámil konec západního neokolonialismu:

Afrika již není ochotna platit za industrializaci severních bohatých zemí. Mnoho severních zemí věří, že jejich majetek spočívá v nerostných zdrojích ležících na africké půdě. Bohatství Afriky patří Afričanům.“

https://www.pokec24.cz/politika/nejzajimavejsi-projev-v-osn-pronesl-iransky-prezident-ibrahim-raisi/