Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nejsme protivníci. Celý návrh Putinovy dohody s námi

18. 12. 2021

Nejsme protivníci. Celý návrh Putinovy dohody s námi

18.12.2021 19:28 | Komentář

NATO a Ruská federace nejsou protivníky. Zdržují se vzájemného rozmísťování raket středního a krátkého doletu. To jsou dvě teze z obsáhlé dohody, kterou předložilo Rusko k posouzení NATO. Závazek nerozmísťovat vojenské síly a výzbroj nikde tam, kde nebyly už v roce 1997 a předejít konfrontaci ve střední a východní Evropě, tak zní další body návrhu. Pro ParlamentníListy.cz dohodu včetně přiloženého prohlášení shrnul publicista a historik Josef Skála.

 

 

Foto: Oficiální twitterový účet Vladimira Putina
Popisek: Prezident Ruské federace Vladimir Putin

 

Ministerstvo zahraničních věcí Ruské federace zveřejnilo včera zásadní dokument. Tématem jsou bilaterální vztahy RF se zahraničními státy a s regionálními seskupeními (Rusko – NATO). V dokumentu se uvádí:

Vztahy mezi Ruskem a NATO uvízly ve vleklé krizi. Rozhodnutí summitu NATO v roce 2018 v Bruselu potvrdila linii vojensko-politického ‚zadržování‘ Ruska. Pokračuje soustavné posilování koaličního potenciálu NATO v podobě vojenských uskupení a zdokonalované vojenské infrastruktury u našich hranic. Trvale narůstají vojenská přítomnost a rychlý rozvoj vojenské infrastruktury bloku ve východní Evropě a pobaltských státech. Výrazně vzrostly počet i intenzita vojenských cvičení aliance a jejích členských zemí, přesouvajících do regionů sousedících s Ruskem další kontingenty vojsk a těžké vojenské techniky NATO.

Celý text není možníé zde vyvěsit. Zkoušel jsem to asi dvacetkrát. Doporučuji další text si stáhnout.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/nazory-a-petice/-Nejsme-protivnici-Cely-navrh-Putinovy-dohody-s-nami-687039