Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nefinancovat válku na úkor bezbranných lidí

23. 2. 2023

Nefinancovat válku na úkor bezbranných lidí

23.2.2023 13:35

Zdá se, že vládu Petra Fialy už chválí pouze sám premiér a ministři koaličních stran, ze všech jiných směrů zaznívá kritika jejích nekompetentních kroků, které škodí občanům této země. Důkazem je i shoda dvou bývalých ministrů, každého z jiného politického spektra, kteří vystoupili na CNN Prima News. Byli to ministr za ODS Vlastimil Tlustý a za ČSSD Zdeněk Škromach.

Zdeněk Škromach z televizní obrazovky sděloval: "Vláda, která si dovolí financovat válku cizímu státu musí mít na valorizaci důchodů, tedy peníze pro důchodce dle valorizačního schéma tak, jak platí.

Inflace vládě přináší velké zisky do rozpočtu. Důchodcům by při nižší valorizaci, než je inflace, snižovala vláda životni úroveň".

"Vláda by tak tady podvedla voliče. Neměla v programovém prohlášení žádné snižování sociální úrovně důchodců".

Vlastimil Tlustý řekl doslova: "Je to vláda národní katastrofy a už se jen směju, jak je premiér neschopný a nekompetentní". Dále bývalý ministr financí uvedl: "Poměr mezi průměrnou mzdou a důchody stále klesá, protože průměrná mzda za poslední léta skokově narostla. Je to až skandální, že chce vláda snížit valorizační schéma a to tak, jako je skandální celá tato vláda "národní katastrofy" a dodal k tomu … „vládnou nám zoufalci."

Tlustý i Škromach dodali, že sníženi důchodů a poškození důchodců současným plánovaným snížením, by důchody a důchodce poškodilo jednou a už navždy.

Vláda by měla řešit především inflaci a nesnižovat životní úroveň důchodců a neměla by financovat cizí válku na úkor těchto bezbranných lidí.

Gustav Svoboda

vasevec.info