Jdi na obsah Jdi na menu
 


Náhlé rozpaky Zelenského fanoušků

29. 5. 2022

Náhlé rozpaky Zelenského fanoušků

Vojenské podmínky nejsou pro ozbrojené síly Ukrajiny dobré. Bez ohledu na mylná hlášení Západu přibývá mrtvých a zraněných ukrajinských vojáků a stále více z nich se dostává do ruského zajetí.

Vladimir Zelenskij, ukrajinský prezident

28. května 2022 - 06:20

 

Další, pravděpodobně rozhodující, porážka po Mariupolu se rýsuje na Donbasu. Nezaznělo nedávno od vysoce postaveného představitele americké armády, že ruská armáda je „na kolenou“? A nefantazíroval prezident Zelenskij ještě před pár dny, že Ukrajina „rozbila“ ruskou armádu, a na dlouhou dobu? A kde jsou nyní ti „experti“, kteří považovali vítězství Ukrajiny za docela možné, a tak dodatečně podnítili dodávky západních zbraní do Kyjeva?

 

Ale není legrace mít pravdu s tím idiotským novým nadšením pro válku v Německu a hysterickou ukrajinskou euforií. Protože právě tolik mladých lidí umírá na ukrajinské straně, kteří jsou bez skrupulí obětováni zkorumpovanou vládní klikou v Kyjevě ve ztracené misi. Od „hrdiny“ západního světa jménem Zelenskij už se nedá čekat, že konečně projeví smysl pro realitu a vzdá hold aktuální situaci v zemi. Místo toho on a jeho kumpáni stále brečí nad konečným vítězstvím a dokonce nad tím, že Rusům vezmou Krym zpět. A žádné řeči o tom, jak katastrofální ekonomická situace Ukrajiny nebo to, co z ní zbylo.

 

Ale v Kyjevě, který má tolik návštěvníků ze Západu, co hlásí, je život stále docela pohodlný, alespoň pro Zelenského a spol.

 

Protože na rozdíl od provincií na východě a jihu, které jsou nyní obsazeny nebo částečně obsazeny ruskými vojáky a jejichž hrubý domácí produkt se pohybuje mezi 650 eury (Luhansk) a 3162 eury (Záporoží), tak Kyjev  má 11 096 eur.

 

Žádná jiná ukrajinská provincie se tomuto číslu ani nepřibližuje, což svědčí o tom, čím je hlavní město Kyjev: prosperující vodnatelnou hlavou zbytečně chudé země s mnoha inteligentními, vzdělanými lidmi a nejúrodnější půdou v Evropě.

 

Jaké šílenství, jaký zločin, že tolik mladých mužů nyní umírá, místo aby obdělávali svou půdu a dělali ji prosperující! Všichni Merzové, Strack-Zimmermannové, Baerbockové nebo Hofreiterové, kteří tuto smrt a utrpení prostých vojáků politicky podněcovali a stále ji ženou dál – jak se tito ohavní válečníci z křesel mohou na sebe dívat do zrcadla?

http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/zpravy/nahle-rozpaky-zelenskeho-fanousku/