Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nachytáni na švestkách?

17. 3. 2020

Nachytáni na švestkách?

Cargrad TV • 16. března 2020   

 

Čína oficiálně obvinila USA ze zavlečení koronaviru. S tímto prohlášením vystoupil čínský diplomat Čao Li-ťien. Mimochodem, experti nejenže prostě potvrzují verzi biologické zbraně, ale obhajují ji už několik týdnů.

Oficiální představitel čínského ministerstva zahraničí Čao Li-ťien vyslovil obvinění proti americkým vojákům a napsal doslova, že mohli zavléci koronavirus do Wuchanu. (český zdroj ZDE, US zdroje ZDE a ZDE – pozn. edit.)

Učinil tak po vystoupení Roberta Redfielda – ředitele Centra pro dozor a prevenci onemocnění ve výboru amerického Kongresu (CDC). Čínský diplomat oznámil, že po svém vystoupení byl Redfield uvězněn. (Což se nepotvrdilo – pozn. edit.)

Diplomat na své stránce na Twitteru položila několik otázek, které ji zajímaly, například: Kdy byl v USA detekován nulový pacient a kolik lidí je infikováno teď? Také chtěl zjistit, ve kterých nemocnicích se infikovaní nacházejí.

Nutno říci, že v Číně byly zavřeny všechny nemocnice nově postavené a organizované pro léčení nemocných koronavirem. Epidemie v případě Říše Středu, dle všeho soudě, ustupuje. A hlavním ohniskem se stala Evropa, především Itálie. Pokud jde o Rusko, většina tam identifikovaných nemocných přijela z evropských zemí.

 

Biologická zbraň?

Akademik Sergej Glazev, ekonom, je přesvědčen, že koronavirus byl vytvořen „uměle“. A pokud si pozvete bioinženýry, tak vám dokáží říci, jak byl tento kmen syntetizován. Přitom je velmi, dobře známo, že udělat to může jen jedna země. Právě ta má rozvětvenou síť tajných biologických laboratoří po celém světě, mj. i na Ukrajině.

Američané intenzivně zkoušejí viry na našich, v podstatě, krajanech – takže mají celý arzenál biologických zbraní. To, co se dnes děje, jsme spolu probírali před rokem, dvěma, třemi i čtyřmi a to všecko jsme předvídali. Že je to projev hybridní války USA proti úsekům ekonomiky, které oni nemají pod kontrolou, je zcela pochopitelné a logické.

Jistěže koronavirus byl diagnostikován i v USA. Stačí si ale vzpomenout, že Angličané, kteří vyprovokovali Hitlera k začátku 2. světové války, se sami stali hromadnými oběťmi bombardování německým letectvem, zdůraznil expert.
Elita je vůči tomu, přirozeně, pojištěna. Americká vládnoucí elita při tom je navíc vyzbrojena nejen informačními technologiemi, ale i biologickými zbraněmi, v jejichž vývoji pokračují v rozporu se všemi mezinárodními závazky. Kromě toho má americká elita obrovský arzenál pro manipulaci mezinárodními finančními trhy.

„Tam dosud vládnou primitivní malthusiánské ideje, stále je možno slyšet, že je lidstva příliš mnoho, že to planeta Země nevydrží, atd. Proto dnes umírají – toho si všimněte – hlavně lidé žluté rasy, tedy Čína, Korea, Japonsko. Mezi Evropany takový tragický osud postihuje lidi se sníženou imunitou a lidi staré, kteří jsou tradičně pro tuto ideologii „zlaté miliardy“ považování za balast“, konstatoval Sergej Glazev.

Glazev není jediný, kdo se drží verze uměle vzniklé nemoci. Jak poznamenal bývalý člen komise OSN pro biologické a chemické zbraně, vojenský expert Igor Nikulin, pro tuto verzi svědčí řada důvodů.

Tak například: Do Ruska jezdí 10 až 15krát více Číňanů než do Íránu. Nicméně v Rusku k žádné explozi koronaviru nedošlo, zatímco v Íánu jsou už stovky onemocnělých. To se ale nehodí do verze o „přírodním původu kmene“. Navíc i sami Číňané už přiznali, že žádné ohnisko uvnitř země není, ale virus byl podvržen zvenčí.

„Protože virus je hybridní, je to zjevně biologická zbraň nové generace. Kód sestává ze dvou částí plus čtyřech vsuvek z HIV. V přírodě se taková kombinace, dle mého názoru, objevit nemohla. Ona mohla takto vyjít jen v laboratoři“, prohlásil expert v rozhovoru pro „Cargrad TV“.

 

Na vytvoření vakcíny je zapotřebí rok. Odkud se tedy vzala u Američanů?

„Vytvoření vakcíny proti každému kmeni je práce dosti dlouhá, minimálně rok, pokud ne víc. Nicméně Američané a Britové už dnes jsou schopni ji nasadit,“ připomenul expert. Takže byla vytvořena dříve? To ale tím spíš nezapadá do verze o přírodním původu kmene.

Navíc pak v Číně, kde odjakživa jedí všecko, co se hýbe, ať už hady, nebo netopýry, nikdy žádná závažná onemocnění nebyla. A najednou, za poslední dvě desetiletí, bylo objeveno hned 8 nebezpečných koronavirů, kterými se nakazili lidé. A začalo se to dít hned poté, co Američané v roce 1999 přijali program vytvoření etnicky specifické biologické zbraně. Takže to vše není jen tak – míní Nikulin.

„Je pochopitelné, pro koho je to výhodné. Je už zřejmé, že do dubna světová ekonomika vykáže propad o bilion dolarů, takže aktiva zlevní, a bude možné je skupovat. A to je velmi výhodné pro „pány světových peněz. Kvůli 300% zisku se kapitál dopustí jakéhokoli zločinu“, uzavřel vojenský expert.

 

Jaká šťastná náhoda – před Novým rokem…

Podle názoru Igora Nikulina je příčin k podezření, že koronavirus je biologickou zbraní USA, víc než dost. Za prvé: Čas i místo jsou zvoleny až příliš „šťastně“, aby to vypadalo jako shoda náhod. Teď mezi Čínou a USA v plném proudu obchodní válka, ale americký prezident Donald Trump už před půlrokem hovořil o tom, že pokud se Číňané nerozmyslí, budou toho velmi litovat.

Proč k explozi koronaviru došlo ve Wuchanu a ne v Pekingu, Hongkongu, nebo v Šanghaji – to je rovněž zhruba pochopitelné. „V Hongkongu probíhá proamerický ‘majdan’, v Šanghaji je velmi mnoho amerických zastoupení, jsou tam skoro všechny americké společnosti, pracují tam tisíce, pokud ne desetitisíce, Američanů. A Peking je hlavní město, jsou tam příliš velká kontrolní opatření, je tam milion kamer s rozpoznáním tváří,“ vysvětluje expert.

„Tak si vybrali místo, kde je kontrola samozřejmě slabší, plus to, že je tam ústav virologie – je také dobré, protože to lze svést na Číňany, že to stvořili sami, plus – také úspěšně – k Novému roku, kdy běží shromažďování lidí,“ řekl Igor Nikulin. Navíc byl ve Wuchanu americký konzulát. Oni ho ale uzavřeli – přičemž ještě před tím, než Číňané oznámili epidemii, řekl expert. „Takže je tu mnoho detailů, které ukazují, že to vše nebyla náhoda“,  zdůraznil.

 

Ekonomické udušení

S jeho názorem souhlasí i vojenský expert „Komsomolské pravdy“ Viktor Baranec. Ten poukazuje na to, že v současném světě existuje zhruba 400 středisek a laboratoří USA, ve kterých se vyvíjejí biologické zbraně. Přitom asi 40 z nich je umístěno blízko ruských hranic.

Pokud jde o Čínu, tak město Wuchan, kde došlo k explozi viru, leží v samém centru země, a je ideálním místem pro šíření tohoto viru po celé Číně, vysvětluje Baranec. K explozi viru navíc došlo právě v předvečer čínského Nového roku, takže do 11 milionového města přijelo dalších 5 milionů lidí, a těchto 5 milionů se už rozjelo každý jinam, upozornil expert. V této souvislosti si také vzpomněl na Trumpův slib, že donutí Čínu „velmi litovat“, že se pustila do obchodní války s USA.

„Takže to, obecně vzato, vypadá tak, že pokud (USA) nastartují koronavirus, tak Čína utrpí gigantické hospodářské škody. A to je oblíbený žeton nynější politiky Bílého domu. Teď se už neohánějí raketami, tanky, děly, atd. USA zaměřily na hospodářské udušení konkurentů“, poznamenává Viktor Baranec.

Takže můžeme říci, že koronavirus už je, tak řečeno, novým způsobem boje Spojených států o svou převahu nad hlavními protivníky. „Já takovou variantu nevylučuji, i když je třeba o tom zatím mluvit opatrně“ dodal.

„Je naprosto zřejmé, že Amerika dnes nesází na atomové bomby, ale sází na jinou prokletou zbraň, jakou je koronavirus“, – uzavřel vojenský expert „KP“.

Zdroj: Cargrad TV

Překlad: st.hroch 200314

 

Více k tématu:

U.S.-Chinese Distrust Is Inviting Dangerous Coronavirus Conspiracy Theories

China suggests U.S. caused coronavirus

 

P.S. Jen pro doplnění uvádím některé zajímavé informace. Politolog prof. Panarin uvádí, že čínský prezident Si Ťin-pching krátce po osobní návštěvě Wuchanu informoval telefonicky generálního tajemníka OSN, a shora uvedené vystoupení představitele čínského ministerstva zahraničí následovalo bezprostředně poté. Panarin vyslovil obavu, že Rusku hrozí přenos epidemie prostřednictvím ukrajinských (především ze západní Ukrajiny) gastarbeiterů, kterých je jen v Itálii na 300 tisíc. Vzhledem k uzavření sféry služeb, kde podstatná část z nich pracuje, se mnozí snažili a snaží odcestovat domů.

Reakce oficiálních míst Ukrajiny je zatím jaksi mdlá, soudě podle toho, že tam provedli méně testů u podezřelých z infekce než třeba v sousedním a podstatně menším Maďarsku a čtvrtinové oproti Polsku – nejspíš jim koronavirus připadá dostatečně proruský. Nicméně od 17. března omezují veškeré letecké spojení se zahraničím, očekává se tak zvýšený nápor na silniční přechody.

 

V Bělorusku registrovali ke včerejšku 27 nakažených.

Gruzie, kde je aktuálně 25 nakažených, už koncem února zastavila vydávání povolení k přepravě lidí a nákladů přes vlastní území (největším rizikem jsou pro ni Írán a Itálie), a zavedla na svém území opatření podobná našim.

V Arménii podle včerejšího prohlášení premiéra Pašinjana registrovali 13 nakažených. Může jich být ale podstatně víc, protože někteří potenciální nakažení odmítli vyšetření, což jim zákon umožňuje.

V Ázerbajdžánu registrují 19 nakažených; v Kazachstánu registrují 8 nakažených; poslední údaj z Kyrgýzie je nula, nicméně letecké spojení s Čínou a pěti evropskými zeměmi bylo přerušeno.

Turkmenská vláda veškeré informace o viru tají, což zvyšuje paniku, podle neoficiálních informací tam je jeden zemřelý.

Rusko, kde je ke včerejšku registrováno 50 nakažených (zemřelý zatím žádný), z toho 24 v Moskvě, 5 v Petrohradě, 4 v Moskevské oblasti, omezilo 11. 3. letecké spojení s řadou evropských zemí a od 16. března omezí letecké spojení se všemi zeměmi EU, Švýcarskem a Norskem. Моskvа preventivně urychleně buduje už druhou „speciální“ nemocnici – za hranicí okružní dálnice.

Jsou to vesměs informace oficiální. Nicméně v internetu létají mnohdy až fantastické zvěsti. Poplašně vyzněl například únorový, do slovenštiny přeložený, článek o nálezu nebezpečných kontejnerů na evakuovaném konzulátu USA. Pobavilo mě, když jsem zapátral o prapůvodu informace, že článek vyšel v internetovém satirickém vydání „Informační agentury Panorama“, kde vychází celá řada podobných taškařic

Stanův komentář: Osobně příliš nevěřím v teorii biologické zbraně, zvláště pokud to vypadá, že Spojené státy budou velmi silně zasaženy. Spíš bych to viděl na snahu čínského vedení, jak obviněním Američanů vybruslit z průšvihu s únikem viru z vlastní laboratoře. (ZDE)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář