Jdi na obsah Jdi na menu
 


Na pivo s Baštou!

6. 1. 2023

Na pivo s Baštou!

Na pozvání prezidentského kandidáta Jaroslava BAŠTY se ve čtvrtek 5. ledna 2023 ve večerních hodinách sešlo v rozlehlé restauraci Vojanův Dvůr ohromné množství lidí, aby mu vyjádřili podporu v prezidentské volbě příští týden – 13. a 14. ledna. Na pozvání pod názvem „NA PIVO S BAŠTOU“ svou účastí zareagovala i řada veřejně známých osobností, které podporují J. Baštu a jeho prezidentský program – odvolat nekompetentní vládu P. Fialy, neposílat naše vojáky do vzdálených zahraničních misí, kde hájí zájmy cizích mocností a nadnárodních korporátů, nepřipustit budování amerických základen na našem území, nedovolit pobyt cizích armád na našem území, státem vykoupit menšinový podíl v ČEZu, opustit lipskou pseudoburzu, která odírá naše občany o astronomické sumy peněz za elektrickou energii, kterou sami doma velmi levně vyrábíme atd. atd.

 

Program zahájil bývalý náměstek ministra zahraničí a velvyslanec ve Francii prof. Petr Drulák. Po něm se ujal slova Jaroslav Bašta, který vysvětlil svůj program, se kterým jde do prezidentských voleb. Středobodem jeho programu je bezpodmínečné hájení českých národních zájmů, znovuzískávání potravinové i energetické soběstačnosti a snaha o nastolení míru všude, kde se bojuje a zejména v naší blízkosti, což je momentálně ozbrojený konflikt na Ukrajině. Mír lze dosáhnout pouze jednáním a nikoliv posíláním zbraní a eskalací konfliktu.

 

Projev J. Bašty byl několikrát přehlušován potleskem přítomných. Po projevu zazněly i vlastenecké písně v podání Romana Horky z kapely Kamelot. Ve sledu po sobě zazněly i krátké projevy našich největších odborníků na energetiku Ivana Noveského, Vladimíra Štěpána a Pavla Janečka. K podpoře se připojili i publicista a politik Josef Skála a zemědělský odborník Zdeněk Jandejsek. A nejen tito. Podporu vyjádřili i spisovatelka Lenka Procházková, Petr Hannig, europoslanec Ivan David, předsedkyně Trikolory Zuzana Majerová, sociolog Petr Hampl a řada dalších. Po otázkách z publika došlo i na autogramiádu knihy Stát jsme my!, která začíná rozhovorem L. Procházkové s autorem knihy J. Baštou. V knize je množství blogů (komentářů) J. Bašty od roku 2015 až do současnosti a zároveň je vidět, že autor vychází nejen ze své bohaté politické a diplomatické zkušenosti, ale i z jeho ohromné předvídavosti, logiky a celkových životních znalostí. Jeho raketově rostoucí popularita a vysoká podpora byla také prokázána ve středeční superdebatě na TV CNN PRIMA, kde v televizní divácké anketě vysoce porazil své protivníky, v hantýrce boxu spíše než na body tak K.O. Na konci superdebaty získal plných 47% divácké podpory (jaký kontrast oproti zmanipulovaným průzkumům), zatímco druhý v řadě Pavel Fischer pouhých 27 % a Karel Diviš 11%. Ostatní skončili s jednociferným procentním ziskem.

 

Přímá volba prezidenta bude určitým způsobem barometrem ukazujícím, co naše společnost chce, co nechce, jaký je její morální stav, zda chce svůj rozvoj či úpadek, zda si chce zachovat dosavadní způsob života, či zda je připravena přijmout hodnoty, které nám jsou cizí a s dosavadním způsobem života neslučitelné.

JOb