Jdi na obsah Jdi na menu
 


Musíme se začít bránit, burcují majitelé podniků

11. 12. 2020

Musíme se začít bránit, burcují majitelé podniků

Dnes 17:44 • Aktualizováno 18:38

Radek Plavecký, Novinky, ČTK

 

„Hoteliérům a restauratérům hrozí, že budou muset s přechodem do čtvrtého stupně systému PES opět zavřít. Někteří podnikatelé varují, že to pro ně bude likvidační a vyzývají k aktivní obraně a jednání s vládou. V Česku nyní platí třetí stupeň PES, ale skóre už delší dobu odpovídá čtvrtému. Přechod chce v pondělí vládě navrhnout ministr zdravotnictví Jan Blatný (za ANO), ke změně by pak mohlo dojít od poloviny příštího týdne.“

 

Pokud budeme zavírat znovu hotely a další podniky, ekonomicky se za čas téměř zničíme. Nadto těch různých omezení, která na nás  vláda vkládá, mají občané již také plné zuby. Nejdříve byla první vlna Kovidu, nyní jsme ve druhé a na jaře přijde třetí, čtvrtá a  potom pátá? Kolik vln bude?  Po různých stupňových psech, můžou přijít i tygři a poté i lvi. Konec v nedohlednu. Občané by proto hoteliéry a restauratéry měli aktivně podporovat. Zápas jedněch je ve skutečnosti zápasem i za druhé.

 

Vakcíny jsou málo vyzkoušené. Skrývají v sobě nebezpečí pro očkovance. Farmaceutické firmy to ví, a proto odmítají nést odpovědnost za škody na zdraví, způsobené jejich vakcínami. Stát bere za ně tuto odpovědnost? Je otázkou, jak může zaplatit za smrt třeba jednoho člověka, otce, manžela, bratra? Hodnota lidského života ječ nevyčíslitelná.

 

Proti diktátorským manýrům musíme postavit své lidská a občanská práva. A stát za nimi. Jinak se můžeme přiblížit až k fašismu. Ten hrozí!

J. Kovář

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář