Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moskva při organizaci spiknutí v Bělorusku pomáhal „stát X“

30. 4. 2021

Moskva při organizaci spiknutí v Bělorusku pomáhal „stát X“

30. 4. 2021 Janinna  

 
Peskov oznámil pomoc „státu X“ při organizování spiknutí v Bělorusku.

Rozsah organizace pokusu o státní převrat v Bělorusku a pokus o atentát na prezidenta republiky Alexandra Lukašenka naznačují, že se nepřipravoval bez pomoci cizího státu, uvedl v rozhovoru tiskový mluvčí prezidenta Ruské federace Dmitrij Peskov.

Představme si ten rozsah spiknutí. Nebylo to jen o likvidaci prezidenta, o zajetí jeho rodinných příslušníků, ale šlo také o tak složité akce, jako je například vypnutí a zablokování energetického systému celé země. Jak si dokážete představit, skupina přistěhovalců v Americe nemůže mluvit o kybernetických akcích zaměřených na blokování energetického systému země. Bez pomoci nebo bez pokynu „státu X“ jsou takové akce nemožné a dokonce je nemožné je plánovat. To je nesporný fakt, se kterým můžeme pracovat,“ uvádí TASS.

Připomeneme, dne 17. dubna Federální bezpečnostní služba (FSB) Ruska zadržela dvě osoby, které připravovaly vojenský převrat a eliminaci prezidenta Běloruska. Tito lidé byli odhodláni vyplenit a přivlastnit si majetek Alexandra Lukašenka. 

Lukašenko obvinil americké speciální služby z plánovaného pokusu o atentát.

Minulou neděli se obvinění z přípravy státního převratu v Bělorusku a pokusu o atentát na Lukašenka přiznali. Obvinění byla vznesena proti čtyřem ze zadržených. 

V této souvislosti Spojené státy odmítly spolupracovat s Běloruskem.

Právník Jurij Zenkovič, obviněný ze spiknutí s cílem zmocnit se moci v Bělorusku, zároveň při výslechu připustil, že byl ve Spojených státech v kontaktu se zástupci FBI a CIA. V Bělorusku také našli souvislost
mezi poradcem prezidenta USA Joe Bidena – Michaelem Carpenterem – s přípravou státního převratu a pokusem připravit Lukašenka o život.

Obvinění z přípravy státního převratu v Bělorusku a pokusu o prezidentův život hovořili o svém záměru vytvořit Běloruský revoluční výbor (RSC) a jeho mocenské křídlo – běloruskou povstaleckou armádu.

Kreml ve skutečnosti potvrdil všechna hlavní prohlášení verze běloruské KGB o přípravě atentátu na Lukašenka – viz film „Vražda Lukašenka“ na konci článku – zaměřený na účast amerického státu na přípravě atentátu na Lukašenka a blokování energetického systému Běloruska (jak to bylo ve Venezuele při útoku na přehradu „El Guri“, kdy USA způsobily v zemi systémové problémy s elektřinou). 

Kreml zatím nazval sponzora pokusu o puč v Bělorusku – „státem X“, což zjevně implikuje Spojené státy, přímé obvinění si nechává na později a omezuje se na mediální kampaň. 

Samozřejmě, takový výnosný příběh bude propagován po dlouhou dobu a vytrvale, a bude se neustále objevovat téma hypotetické účasti Bidena na přípravě atentátu na Lukašenka.

Běloruská televize začala zveřejňovat přiznání účastníků spiknutí, jejichž cílem bylo chopit se moci a zavraždit Lukašenka. Občan Spojených států Zenkovič se přiznal, že byl technický organizátor spiknutí. 

Spoluviníci také přiznali vinu.

Spiklenci byli ve spojení s americkými zpravodajskými službami a dostávali finanční prostředky ze zahraničí.

Pokec24.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář