Jdi na obsah Jdi na menu
 


Monstrproces se Salvinim za údajný únos migrantů

23. 2. 2020

Monstrproces se Salvinim za údajný únos migrantů autorizoval italským pokrokovými globalisty kontrolovaný Senát

13.2.2020 ReformyCz

Italský globalisty kontrolovaný Senát hlasoval za obvinění nejpopulárnějšího politika Itálie, bývalého ministra vnitra a vůdce populistické strany Liga Mattea Salviniho ze zločinu údajného „únosu migrantů“.

Tato roztrubovaná obvinění byla italskými globalisty vznesena už v létě, když tehdejší ministr vnitra Salvini zabránil invazi 130 migrantů, kteří se chtěli vylodit v italském přístavu.

Senátní výnos podpořil rozhodnutí komise zbavit Salviniho jeho parlamentní imunity a udělat výjimku z dávno platného italského zákona, který dává ministrům parlamentní imunitu za opatření, která přijali, když byli v úřadu.

Národně konzervativní Bratři Itálie (FdL) a centro-pravicová Forza Italia podali návrh, kterým se pokusili zablokovat senátní autorizaci k zahájení stíhání, ten ale nezískal absolutní většinu 160 hlasů a byl tedy odmítnut, hlásí Il Giornale.

„Staví mě před soud za to, že jsem na čtyři dny zablokoval vylodění 130 imigrantů, když se čekalo na pět evropských zemí, až přijmou redistribuci. Nemám nic, za co bych se mohl stydět, naopak, přijdu do soudní síně, abych se hlásil k tomu, co jsem udělal. Jsem hrdý na to, co jsem jako ministr vykonal,“ řekl Matteo Salvini v Radio Radio.

Minulý měsíc zašel Salvini až tak daleko, že členům své strany Liga doporučil, aby v Senátu hlasovali za jeho vydání.

Před včerejším senátním hlasováním se Salvini uchýlil na Twitter, kam napsal: „Předstoupím před soud, vysvětlím soudcům, že bylo mou povinností bránit italské občany, a v poklidu předstoupím do soudní síně jakožto zástupce milionů Italů, neboť jsem činil, co oni chtěli, tj. abych kontroloval ty, kdo do Itálie přichází, a ty, kdo odchází, stejně, jako bych to dělal s těmi, kdo přichází ke mně domů. Když ses ničeho nedopustil, tak není nic, čeho by ses měl bát.“

By Arthur Lyons 13 February 2020

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář