Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mír a láska

9. 3. 2022

Mír a láska

 

C14 je neonacistická ukrajinská nacionalistická skupina založená v roce 2018 jako mládežnické křídlo ultranacionalistické politické strany „Svoboda“, jejíž spoluzakladatel Oleh Tjahnybok byl v letech 2016 až 2019 předsedou ukrajinského parlamentu.

C 14

8. března 2022 - 04:20

 

Během nedávné tiskové konference v Kyjevě, hlavním městě Ukrajiny, odhalil vůdce C14 Jevhen Karas podstatu svých myšlenek:

 

„Majdan (Ukrajinská revoluce z roku 2014, pozn. red.) byl vítězstvím nacionalistických idejí a hnací silou nás nacionalistů. Vím, že všechny zahraniční ambasády, „LGBT“ komunity a další tvrdí, že vliv neonacistů byl při této změně režimu zanedbatelný. To jsou tvrzení, která mohou pronést jen blázni, kteří nikdy nebojovali ve válce. Číslo neříká nic o účinnosti. Bez 10 % neonacistů by účinnost revoluce byla sotva 10 %“.

 

 

Číslo 14 odkazuje na frázi amerického spisovatele Davida Lanea, který zemřel v roce 2007. „Musíme zajistit existenci našich lidí a budoucnost našich bílých dětí." Lane vytvořil nejznámější slogan moderního hnutí bílé nadřazenosti v Severní Americe,

 

Čtrnáct slov

 

„Všichni tito levičáci jako „Heinrich Böll Foundation“ (německá politická nadace blízká německé Straně zelených (v současnosti ve vládní koalici) pojmenovaná po německém spisovateli Heinrichu Böllovi) se snaží minimalizovat vliv nacionalistů“.

 

Bez nacionalistů by se tato revoluce změnila v ‚gay parade‘. Všechny tyto zbraně jsme dostali od Západu, protože jsme efektivnější (svržení vlády prezidenta Viktora Janukovyče, prý proruské, nicméně demokraticky zvolené pozn. red.), protože nás to baví a protože neváháme zabíjet“.

 

„Tak si (Západ, pozn. red.) říkají: ‚Páni, ať to udělají, uvidíme. To je důvod této nové aliance Turecko-Polsko, Velká Británie, Ukrajina (mimo NATO, pozn. red.). Jako nevyhnutelná síla jsme rozpoutali válku, jakou svět neviděl 60 let. Takže si dokážete představit, jaký máme arzenál zbraní. (Německo právě dodalo na Ukrajinu 1000 protitankových raket a 500 střel země-vzduch „Stinger“, pozn. red.)“.

 

Ukrajinská armáda jako jediná na světě integrovala do svých řad neonacistickou formaci, pluk „Azov“, pocházející z neonacistického gangu „Patrioti Ukrajiny“, jehož zakladatel Andriy Biletsky , v současnosti člen ukrajinského parlamentu, prý prohlásil, že „posláním Ukrajiny by bylo provést světovou křížovou výpravu bílé rasy“, podle výnosu vydaného ukrajinským ministerstvem vnitra v dubnu 2014, po svržení vlády Janukovyče, povolující vytvoření nových polovojenských sil do 12 000 členů (Sturmabteilung SA, polovojenská formace Národně socialistické strany, vytvořená Adolfem Hitlerem v roce 1921, pozn. red.). První misí pluku „Arzov“ bylo v červnu 2014 znovudobytí města Mariupol z rukou proruských separatistů.

 

„A teď si představte, že Rusko se rozpadá a je rozděleno na 5 různých území. Máme největší arzenál „Javelinů“ (FGM-148-Javelin, přenosný odpalovač protitankových střel americké výroby, pozn. red.) v Evropě. Tento potenciál se okamžitě stane problémem pro každého, kdo se nám připlete do cesty. »

 

„Je nám to líto, ale musíte pochopit proč. Není to proto, že by ukrajinský lid trpěl 300 let, nebo proto, že jsme tak dobří a laskaví lidé, nebo proto, že bychom chtěli vstoupit do Evropské unie, která se už stejně zhroutila. Rozhodně ne. Jsme mocný a nezávislý stát a když budeme u moci, svět bude mít potíže. Bude to náročný úkol, ale žijeme v zajímavé době. Opravdu mluvíme o nových politických aliancích na globální úrovni,“ končí citace myšlenek vůdce C14.

 

V této souvislosti oceňujeme prohlášení místopředsedy Evropské komise Josepa Borella, vysokého úředníka pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku Unie, který navrhl členským státům „zpřístupnit armádě polské stíhací letouny, s ohledem na možnou intervenci na Ukrajině“, což by znamenalo vyhlášení války Rusku. Polsko naštěstí velkorysou nabídku odmítlo. (Apolut).

 

Izraelská ambasáda pochod odsoudila, ČT Banderu propagovala

 

Ve světle současných demonstrací za „mír na Ukrajině“, v Berlíně a ve zbytku Evropy stojí za připomenutí, že členové ukrajinské vlády jsou i nadále horlivými dárci „Institutu Josepha-Goebbelse“, nedávno přejmenovaného na „Ernst- Jünger Institute“, po německém spisovateli Ernstu Jüngerovi, jehož četba děl, jako např. „Stahlgewitter“, byla za nacistického režimu občanskou povinností, a že ideolog nacionalista Stepan Bandera, chráněnec Gestapa, zodpovědný za masakry Židů ve městě Lvov v roce 1941, kterého podle úniku tajných dokumentů z „konference ve Wannsee“ považoval nacistický režim za „příliš krutého“, zavražděného v Mnichově v roce 1959, je pro mnoho Ukrajinců dodnes národním hrdinou.

 

Jak ukrajinský židovský prezident Zelenskij uzavřel mír s neonacistickými polovojenskými jednotkami na frontě války s Ruskem - The Grayzone

 

(rp,prvnizpravy.cz,agoravox,foto:arch.)/ http://www.regionalninovinky.cz/zpravy/zpravy/mir-a-laska/