Jdi na obsah Jdi na menu
 


Milionchvilkaři budou zase demonstrovat

17. 2. 2020
Milionchvilkaři budou zase demonstrovat
 
"Podle pořadatelů nejde pouze o premiéra Andreje Babiše (ANO), ale také další rizika, jejichž společným jmenovatelem je pohrdání demokratickými institucemi ze strany ANO, SPD, KSČM a prezidenta. Jako jeden z příkladů uvedli údajné znevážení funkce ombudsmana nedávným zvolením Stanislava Křečka. Podle Milionu chvilek hrozí nebezpečí také Českému rozhlasu a České televizi blížící se volbou nových členů jejich rad. "Pojďme se ozvat proti zneužívání moci. Pojďme dát najevo odhodlání tomu čelit." (aktualne.cz)
 
Když opodemokraté znevážili funkci ombudsmana zvolením paní Šabatové, demokraté o tom psali a mluvili. To je demokratický způsob vyrovnání se s případnými defekty v demokratickém řádu. A počkali si na další volby. V těch zvolili jednoho z navržených kandidátů.
 
Antidemokraté, třebaže si říkají chvilkaři pro demokracii, budou proto demonstrovat. Nejdříve si nahrají na smeč prohlášením, že poslanci znevážili funkci ombudsmana zvolením dr. Křečka. Všechno se tímto způsobem dá obrátit. Ať již poslaci zvolí do funkce kohokoliv, kdo se opodemkratům a milionchvilkařům nelíbí, nazvou to pohrdáním demokratickými institucemi, a budou opět vyřvávat. Že sami jednají v rozporu s demokratickými principy, zřejmě ví, ale nepřiznají to. Demokracie je založena na principu většiny. Pakliže někdo byl zvolen stanovenou většinou poslanců, mají to i tito "zastánci demokraie" uznávat a ne proti tomu a všemu dalšímu, co jim nejde pod nos, protestovat.
V jejich případě však již nejde o zastupitelskou demokraci, ale o pouliční kravál, který ke zvolení nikomu nepomůže. V jejich jednání můžeme vidět i pokusy o erozi demokracie.
J. Kovář
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář