Jdi na obsah Jdi na menu
 


Migranti zahájili palbu na obyvatele řecké vesnice

29. 12. 2020

Migranti zahájili palbu na obyvatele řecké vesnice

0 Janinna  

 

Skupina nelegálních přistěhovalců o půlnoci na Štědrý den napadla vesnici Soufli v regionu Évros, ukradla zbraně a vystřelila na místní obyvatele, informuje Dramini.

Podle dostupných informací vstoupila skupina osmi migrantů do vesnice Sidiro v Soufli (Évros), aby ukradla auto. Objevili auto zaparkované před jedním ze soukromých domů, a v něm byly náboje a zbraně.

Vetřelci rozbili sklo a ukradli zbraň, ale zvuk autoalarmu upoutal pozornost majitelů, kteří začali pronásledovat uprchlé nelegální přistěhovalce. Ti utekli na místní stadion. 

Oběť zavolala na pomoc vesničany, a když se začali přibližovat ke sportovnímu zařízení, migranti na ně zahájili palbu. Naštěstí nebyl v důsledku střelby nikdo zraněn.

V následném chaosu se migrantům podařilo uprchnout a vesničané zavolali policii, která po celou noc hledala spolu se psy uprchlíky. Výsledkem bylo, že se policistům podařilo chytit pouze dva z těch, kteří uprchli.

„Vystrašení obyvatelé vesnice Sidiro a zbytku regionu Soufli zdůrazňují, že v jejich vesnici dříve sídlilo velitelství speciální vojenské jednotky, která by mohla při takových událostech pomoci. Bohužel před několika měsíci byla tato speciální jednotka zrušena rozhodnutím šéfa policie regionu Východní Makedonie a Thrákie“, uvádí Dramini.

 

Místní orgány a obyvatelé se však domnívají, že nelegální přistěhovalci prošli určitým výcvikem, protože jejich činy měly všechny znaky speciální vojenské operace (hledání zbraní za nepřátelskými liniemi, skrývání a útěk), koneckonců, mnoho z nich jsou islamisté, kteří prošli válkami v Sýrii, Iráku a Afghánistánu“.

Útočníkům bylo zabaveno video, které natočili před jejich návštěvou vesnice.

Je pozoruhodné, že migranti načasovali svou akci na oslavu Vánoc.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář