Jdi na obsah Jdi na menu
 


Merkelová ostře proti rozvolňování

20. 4. 2020

Merkelová ostře proti rozvolňování

20.4.2020 14:15

 

Německá kancléřka Angela Merkelová mimořádně ostře kritizovala diskusi na téma dalšího uvolňování opatření v boji proti pandemii koronavirusu. Podle jejího vyjádření se velmi obává, že pozitivní vývoj v počtu osob nakažených COVID 19 se může zbrzdit.

 

Podle agentury DPA dala jasně na vědomí, že je velmi nespokojená s uvolňováním restriktivních opatření v Německu.  Podle jejího názoru došla v některých spolkových zemích situace k „otevření orgie diskusí“ na toto téma, což může vést dokonce k riziku návratu již překonaného stavu.  Domnívá se, že lidé přestanou dodržovat protivirovou prevenci, např. ve společenských kontaktech a diskuse o uvolnění tomu prý napomáhá. Merkelová se tak měla vyjadřovat v průběhu dnešního videokonference vedení CDU.  Uplynulou středu po čtyřech týdnech omezení společenského života federální vláda a vlády spolkových zemí přijaly rozhodnutí, že od dnešního pondělí mohou otevřít malí a střední obchody s prodejní plochou do 800 metrů čtverečních.  V prvních spolkových zemích se také vrací do školy žáci maturitních tříd, nadále je však třeba až do 3.května dodržovat zásady omezení kontaktu osob.

 

Uvolňovat se v Německu bude a to hned příští týden.

Roland Olbert - 20.4.2020 21:44.

 

Proč ?

 

Začíná totiž  Ramadán a to, co platilo pro  německou veřejnost  během  velikonočních svátků, nelze uplatnit v plné míře u muslimů, např. v mešitách. Kancléřka dělá  před prostoduchými  Němci  ramena, ale realita v dnešním islamizovaném Německu se výrazně od přání a projevů liší. Merkelrežim  si prostě nemůže dovolit, vystupovat vůči muslimům stejně, jako  k původnímu obyvatelstvu.

 

V aktuálním průzkumu  ARD - Deutschlandtrend  z 2. března t.r. , se přesto vyslovilo  64% dotazovaných k podpoře a sympatiím A.Merkel. Nebude to zřejmě  ta správná definice  stockholmského syndromu, ale  bezpochy  zralé na určitou  diagnózu...   

Vaše věc.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář