Jdi na obsah Jdi na menu
 


Menšiny na Ukrajině časovaná bomba

30. 3. 2023

Menšiny na Ukrajině časovaná bomba

 

Zdá se, že nazrává čas k připojení některých částí Ukrajiny k Rumunsku a Maďarsku, píše Karel Petřík v komentáři pro Prvnizpravy.cz.

 

30. března 2023 - 02:20

 

I Polsko si patrně brzo vzpomene na sto tisíc povražděných Poláků a vezme preventivně pod svou ochranu území, kde by se toto mohlo, vzhledem k vzrůstající fašizaci Ukrajinců, opakovat.

 

Toto nové vytyčení hranic by mohlo uspokojit všechny ukrajinské sousedy. Rusko si podrží obsazená území a všichni budou spokojeni. USA se jistě pokusí toto zastavení palby, možná i mír, překazit. Protože se ale u nich schyluje k občanské válce, nebo nějaké „barevné“ revoluci, upustí patrně od rozpoutání třetí světové války. Když vláda dokázala Američanům podat úprk z Afganistanu jako své vítězství, bude hračkou označit odchod z Ukrajiny za záchranu světového míru – což bude za poslední roky ta největší pravda.

 

Největší problém, jak se vypořádat s takovým mírem, bude mít patrně naše vláda. Pokud ale zůstane prozápadní, tak jí její fanoušci odpustí naši nadšenou účast na prohrané válce stejně rychle, jako nesplnění všech slibů, které před volbami národu dala. Bohužel přijde o možnost svádět důsledky své protinárodní hospodářské politiky na válku. Možná se dohodnou se Slováky a rozpoutají oboustranně výhodnou válku mezi sebou.

 

 Jestli vám připadá toto řešení války na Ukrajině jako naivní, neodborné až hloupé, prostě úplně mimo, nakoukněte do historie této oblasti a starých map. Pak se oprostěte od všech těch keců našich redaktorů, a vyjde vám, že toto řešení by se líbilo všem. Možná i mnohým Ukrajincům, kteří by se tak rychle dostali do vytoužené EU. Zajímalo by mě, co si o tom Ukrajinci, kterých se to týká, myslí. Bojovali by proti Rumunům, Maďarům a Polákům?

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)