Jdi na obsah Jdi na menu
 


Máme naději. Nejdřív padne Biden, pak Fiala. S tím se počítá

29. 12. 2023

Máme naději.  Nejdřív padne Biden, pak Fiala. S tím se počítá

29.12.2023 08:20

Petr Fiala básnil a vyslovil myšlenku, že končí špatné časy a lidem bude lépe. Soustředil se jen na ekonomiku: cena energií, inflace, apod. Jenže tak jednoduché to není.

Vše má svou příčinu: Krizi v energii způsobily zásadně chybná celoevropská politická rozhodnutí, které navíc tato Fialova vláda mohutně podporovala. Klíčový význam mělo zcela bezprecedentní rozhodnutí Bidena vést ve spolupráci s ostatními západními státy válku proti Rusku a v dalším okamžiku plně podpořit Izrael, i za cenu že vyhladí obyvatele Gazy.

Jeho heslo - Nesmíme připustit vítězství Putina ani Hamásu - již v této fázi narazilo na vážné blokace, zejména finančního charakteru a republikáni se zdráhají jednoduše demokratickému prezidentovi podrobit.

Zatímco česká rusofóbická pravice vyvěsila ukrajinské vlajky a premiér hřímal na podporu Izraele, nadšení se stále více drolí. A je to tak nutné, neboť jde o nejzásadnější historickou mezinárodně politickou chybu od nadšeného rozpoutání 1. světové války, jejíž následky lidské i ekonomické byly děsivé.

Ač Západ mazaně nechal za sebe bojovat Ukrajince a nenese ztráty na životech, zákonitě musí jeho výsledek být pro jeho lídry přísný.

A ryba smrdí od hlavy…Tou hlavou Západu je bezpochyby americký prezident. A ten byl měl zaplatit svým pádem. A spolu s ním další váleční jestřábi, včetně našeho premiéra, fanatické ministryně obrany, ale i těch, kteří zde fakticky zrušili načas svobodu projevu, včetně absurdních trestných činů podpory genocidy, protože na Ukrajině byly vedeny nesporně boje, ale svým charakterem byly mírnější analogií desetiletých brutálních válek v Afghánistánu i Iráku.

To, že nastrčená Ukrajina je pouhým žoldnéřským státem Západu, která má vrátit USA a Západu znovu sebejistotu po Aghánistánu i Iráku, je dnes naprosto zřejmé. Od počátku bylo jasné, že i při veškeré pomoci Ukrajina nemůže vyhrát.

A jestliže dnes váleční štváči hysterčí, že už zítra vtrhne Rusko do Polska či Estonska, měli by navštívit psychiatra.

A co Putinovi (spolu s Si Ťin-pchingem) od počátku přece jde? Změnit světový geopolitický řád a zbavit Západ hegemonie a nastolit multilaterální rovnost. Mimochodem nejde jen o války. Jde o fakt naprostého smyslu pro vyváženost a racionalitu. Kdysi jistě byl Západ vzorem. Dnes se svými bizarními a vnucovanými představami, že je třeba děti seznamovat s transgenderem, či popíráním biologických přirozeností je něčím, co značí nejvyšší fázi krize lidstva

Jestli si tedy někdo myslí, že nějaká vojenská okupace Polska či Estonska je důležitá, tak je zcela mimo. Pád USA coby rozhodujícího četníka světa, určujícího, kdo co může, či nemůže bude největší geopolitickou revolucí od roku 1990 srovnatelnou s pádem Sovětského svazu. A samozřejmě padnou i další instituce jako NATO, které mohutně přispělo k vojenské militarizaci světa.

A pokud jde o Blízký Východ? Ten se pomalu, ale jistě také dostává do varu. Vidíme, co se děje v Rudém moři a odpor proti brutálnímu vraždění i dětí roste. Svou podporou tomuto barbarskému chování USA i Izrael ztratilo naopak podporu normálního světa a odpor roste i v samotných řadách demokratické strany.

Biden must go.

A takový vývoj si lidstvo rozhodně zaslouží.

Pád Petra Fialy už bude pro nás jen třešničkou na dortu… 

Jiří Vyvadil

vasevec.cz