Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maduro udělal to, o čem sní většina Rusů

27. 2. 2021

Maduro udělal to, o čem sní většina Rusů

1 Janinna  

 

Venezuelský prezident Nicolas Maduro vydal ultimátum Evropské unii s tím, že Caracas již nikdy více nebude uzavírat dohody nebo dialog s EU, pokud nezmění svoji sankční politiku.

 

Hlava státu připomněla, že EU uvalila sankce na 19 úředníků Bolívarovské republiky.

„Nehanebně se vměšují do našich vnitřních záležitostí a co za odpověď čekají? Že budeme za tyto útoky děkovat? Ne! Byli jsme připraveni na dialog, podnikli jsme řadu kroků k obnovení dialogu mezi opozicí a stoupenci Cháveze. Ale s námi nikdo nebude mluvit v jazyce příkazů, … ne, – buď změníte (vaši pozici), nebo s vámi nikdy nedojde k žádným transakcím, nebude žádný dialog v jakékoli podobě, pánové z Evropské unie, abyste věděli, že Venezuela ví, jak reagovat na hrozby, bez ohledu na to, odkud pocházejí,“ uzavřel Maduro.

Připomeňme, že tomuto ultimátu předcházely další sankce Evropské unie proti Venezuele. Sankce na vysoce postavené vojenské činitele, členy Národní volební rady a zástupce nového parlamentu, „za jejich úlohu při činech a rozhodnutích, které podkopávají demokracii a právní stát v zemi, jakož i za závažné porušování lidských práv.“…

 

V reakci na to Venezuela prohlásila vedoucí diplomatické mise EU v zemi persona non grata a dala jí 72 hodin na opuštění země.

Jak reagoval Brusel na vyhoštění? Vyhrožuje izolací.

„EU hluboce lituje rozhodnutí venezuelských orgánů vyhlásit vedoucí mise EU v zemi persona non grata. To povede pouze k další mezinárodní izolaci Venezuely. Žádáme vás, abyste toto rozhodnutí přehodnotili,uvádí se v oficiálním dokumentu.

Jak již bylo uvedeno dříve, ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov uvedl, že Rusko je připraveno zcela přerušit vztahy s EU, pokud Brusel bude i nadále mluvit jazykem sankcí a pokusí se vyvíjet tlak na Moskvu.

 

Pokec24.cz

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář