Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maďarský premiér Viktor Orbán -"Západ nechce mír!"

19. 7. 2023

Maďarský premiér Viktor Orbán -"Západ nechce mír!"

Maďarský premiér Viktor Orbán  řekl, že Západ nemá absolutně žádný zájem na míru na Ukrajině. Orbán má zcela jasno o zájmech Západu ve válce.

Viktor Orbán, maďarský premiér

19. července 2023 - 03:20

 

„Musel jsem říct vládě, že Západ chce válku, a proto chce, aby válka pokračovala,“ říká Viktor Orbán v rozhovoru . Podle maďarské hlavy státu se to ukázalo zejména minulý týden po summitu NATO ve Vilniusu. „Procento a počet příznivců války je stále ohromující. Téměř neexistují hlasy pro mír, takže musíme být připraveni, že válka a sankce budou i nadále součástí našich životů,“ říká Viktor Orbán.

 

 

Maďarsko je členem NATO od roku 1994, ale je jedním z mála členů vojenské aliance, kteří jsou proti vojenské pomoci Zelenskému a místo toho chtějí mírové rozhovory s Ruskem. Za tento postoj je Orbán napadán a diskriminován válečnými štváči, zejména v Bidenově administrativě a na berlínském semaforu. Existují dokonce pokusy srazit Orbána a Maďarsko na kolena prostřednictvím EU. Buď Orbán mlčí, nebo jsou mu blokovány fondy EU, tvrdí zákeřný obchod mezi armádou a ekonomickou aliancí.

 

Kde jsou ty miliardy, Frau von der Leyenová?


Orbán se však nenechá tak snadno oklamat. Maďarsko bylo také poslední hrází proti vstupu Švédska do NATO. Maďarský parlament zatím nepředložil referendum, které by k tomu konečně uvolnilo cestu. Pozorovatelé však předpokládají, že odpovídající rozhodnutí bude brzy přijato v Budapešti.

 

(rp,prvnizpravy.cz,freiewelt,foto:arch.)