Jdi na obsah Jdi na menu
 


Macron chce porazit Putina? Směšné!

27. 2. 2024

Macron chce porazit Putina? Směšné!

 

27.2.2024 09:37

 

Na úvahy, že Emanuel Macron hodlá organizovat možnost vyslání vojáků jednotlivých zemí EU poprvé a úspěšně razantně upozornil Fico, který za Slovensko předem takovou možnost vyloučil a podotkl, že mu z té myšlenky jde mráz po zádech.

Tato myšlenka byla podle Macrona otevřeně probírána na včerejší konferenci hlav států EU a nedošlo ke konsensu. Náš  Fiala na rozdíl od Fica naopak plně za tuto myšlenku postavil a tvrdil, že proti agresorovi, čímž mínil Putinovo Rusko, se musí bojovat a to je podle něj jediná cesta k nastolení míru.

Docela mě pobavila jeho slova. Tato vláda samozřejmě řinčí zbraněmi, Černochová utrácí miliardy a náčelník generálního štábu Řepka by už pomalu nařídil opětovně povinnou vojenskou službu. Ale realita je jiná. Při masivním náboru do služby v armádě se podařilo za celý rok získat jen 600 nových příslušníků. OPAKUJI JEN 600 MUŽŮ!

Naši mladí, jak je dnes progresivistickou módou patrně podporují Ukrajinu, ale zdá se, že nespěchají aby  byli semleti v boji proti Rusku, které je samozřejmě připraveno na jednání minimálně o příměří, ale jak opakuje Putin, za ruských podmínek, protože Ukrajina tu výhodnou a vyváženou už i parafovanou sjednanou na počátku konfliktu v Istanbulu odmítla, protože ještě větší šílenec než náš Fiala -Boris Johnson jim to s podobnou argumentací rozmluvil.

Emanuel Macron má na Putina pifku, protože to byl Prigožin a jeho muži, který způsobil pád jeho neokolonizační nadvlády v Subsaharské Africe. A navíc i v samotné Francii Macronovi pšenka neroste a mezi obyvatelstvem daleko lépe zvučí jméno potencionální „krajně pravicové“ nástupkyně v úřadu prezidenta Marine Le Pen.

Ten konflikt Západu proti Rusku, odehrávající se na Ukrajině  je na jedné straně přirozeně bolestný, ale na druhé straně objektivně nutný. Biden chtěl vstoupit do dějin a prokázat, že již neplatí výsledky 2. světové války a ukázat, jak je Putinovo Rusko neschopné a že je to Západ, který může ignorovat přirozené bezpečnostní zájmy Ruska a nastolit svou trvalou hegemonii.

Nuže Rusko i díky tomuto konfliktu, kdy nejen vojensky, ale i ekonomicky roste se jednoznačně stává jedinou geopolitickou velmocí v Evropě a Macron by si měl připomenout osud Napoleona, který dorazil do Moskvy, kde očekával, že s ním někdo poníženě sepíše kapitulaci, ale nikdo tam nečekal a naopak Rusové začali zapalovat domy v Moskvě a on nestačil v panice prchat.

Jak mnohokráte formuloval Henry Kissinger, zahraniční  politika je založena na rovnováze sil a jejím respektování a ještě lépe pak na vzájemné spolupráci.

A tak můžeme sledovat mimikry odchodu dosavadních „vůdců“ Západu a i Evropy, kteří budou tragikomicky kopat kolem sebe až bude následovat příchod dnes proklínaných, ale předpokládaných  vítězů tohoto střetu Putina a Trumpa, kteří se jistě domluví…

A Macron i náš Fiala si budou už jen lízat rány a dožívat zbývající měsíce svého fungování ve svých funkcích, pokud je snad v lepším případě voliči nevynesou v zubech

Pak může nastat i rozumný mír respektující novou geopolitickou realitu na dalších 50 let.

Buďme trpěliví. Už to máme za pár.

Jiří Vyvadil, vasevec.cz