Jdi na obsah Jdi na menu
 


Má Západ ještě nějakou levici?, Paul Craig Roberts

31. 12. 2020

Má Západ ještě nějakou levici?

Paul Craig Roberts

28.12.2020 Komentáře Témata: Společnost 467 slov

 

Po levém křídlu v tradičním slova smyslu už není ani stopy.

V dřívějších dobách levice hájila dělnickou třídu. Levicová literatura byla o třídním antagonismu. Levice napadala kapitalisty. Dnes kapitalisté levici financují. Slova - reforma, spravedlnost, pokrokový - všechna znamenala ve 20. století něco jiného, než dnes.

V současnosti něco takového, čemu se říká „levice“, pohlíží s nenávistí na dělnickou třídu - jako na bílé rasisty, misogynisty, „Trumpovy ubožáky“. Není požadováno svržení kapitalistického vykořisťování, ale vyhlazení „bělosti“, čímž se myslí moc bílých etnik v jejich vlastních zemích, spolu s jejich právy rovnosti, památníky, historií a kulturou. Společnost je již několik let formována tak, že běloši se stali občany druhé kategorie. V USA ztratili ochranu 14. dodatku Ústavy USA. Je legální je diskriminovat ve prospěch „preferovaných menšin“ v případě přijetí na univerzitu, zaměstnání a povýšení. Bílí lidé nemají žádnou ochranu před projevy nenávisti a trestnými činy z nesnášenlivosti. Skutečně, zákon a nově vznikající nová kultura neuznávají nic takového, jako jsou projevy nenávisti a trestné činy z nesnášenlivosti vůči bílé osobě.

To, co se nazývá „levice“, dnes hanobí bílé lidi se stejným posměchem, s jakým se kdysi setkávali kapitalističtí vykořisťovatelé. Rozdíl je v tom, že dnes jsou vykořisťovatelé definováni jako bílá pracující třída.

Jako součást agendy očišťování společnosti od bílého vlivu „levice“ spolupracovala s americkým establishmentem na svržení prezidenta, jehož establishment považoval za hrozbu pro agendu establishmentu a „levice“ ho považovala za rasistu, misogynistu a fašistu. Levice, která byla dříve impulsem k reformám, je nyní pilířem establishmentu, který ji také financuje.

V celém západním světě jsou bílí lidé v defenzívě v mnohem větší míře, než kdy byli kapitalisté. Zlo nenávisti si přišlo na své. Bílí lidé, vytržení z kořenů a zbavení sebedůvěry, nejsou schopni vzdorovat svému postavení coby nenáviděných objektů.

V celém západním světě jsou lidé, kteří se snaží hájit národnostní rasová etnika, od nichž pochází název jejich země - ať už anglické, francouzské, německé, řecké, italské, švédské, démonizováni jako „nativisté“ nebo „nacionalisté“, což jsou slova, která znamenají rasistický, nacistický nebo fašistický, a potlačující. Žádná západní země nemá vládnoucí stranu, která by zastupovala bílou etnickou příslušnost, dávající zemi její jméno. V Německu, Británii, Francii, Itálii, Švédsku a dalších zemích vládnoucí strana zastupuje imigranty-vetřelce a zastává politiku otevřených hranic. V USA je demokratická strana oddaná otevřeným hranicím. Ilegální přistěhovalci mohou dokonce volit v amerických prezidentských volbách.

Bílých lidí se zřekly jejich vlastní vlády, které se dostaly k moci prostřednictvím jejich hlasů.

Nikde v západním světě se mladí lidé a imigranti-vetřelci nestávají součástí kultury západní civilizace. Rozmanitost, multikulturalismus a zvláštní zákonná privilegia „preferovaných menšin“ postupně dosahují cíle, kterým je vyhlazení „bělosti“.

Desítky let starý pokřik univerzitních studentů s vymytými mozky - „západní civilizace musí zmizet“ - je nyní naplňován.

Does the West Any Longer Have a Left? vyšel 16.12.2020 na paulcraigroberts.org. Překlad v ceně 206 Kč Zvědavec.

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář