Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lukašenko nařídil podniknout nejtvrdší opatření na ochranu území Běloruska

22. 8. 2020

Lukašenko nařídil podniknout nejtvrdší opatření na ochranu území Běloruska

© Sputnik / Viktor Tolochko

sputnik

12:11 22.08.

 

Běloruský prezident Alexandr Lukašenko vojenskému velení nařídil, aby podniklo „nejtvrdší opatření“ na ochranu územní celistvosti republiky, oznámila v sobotu agentura Belta.

 

Toto nařízení vydal v průběhu návštěvy vojenského polygonu u města Grodno.

 

Ministrovi obrany a veliteli Západního operativního velení nařídil, aby vynaložili veškeré úsilí k tomu, aby „ochránili především západní perlu Běloruska s centrem v Grodnu“.

 

„Za podniknutí těch nejtvrdších opatření na ochranu územní celistvosti naší země,“ zdůraznil Lukašenko, jehož slova cituje agentura.

 

„Podle plánu barevných revolucí“

 

Lukašenko prohlásil, že události v zemi se vyvíjí podle „plánu barevných revolucí“ za účasti „vnějšího činitele“, oznámila státní agentura Belta.

 

„Jak jsme ostatně předpokládali, všechno se vyvíjí podle plánu barevných revolucí s vystupňováním vnitropolitické situace v zemi. Originalita a zvláštnost situace spočívá v tom, že byl do toho zapojen vnější činitel, což se nestává vždy,“ uvádějí se ve zprávě slova Alexandra Lukašenka, který navštívil vojenský polygon u Grodna.

 

Běloruský prezident dodal, že „vnější činitelé“ se rozhodli zapojit proto, že „moc máme na místě“.

 

„Vidíte, už nám sem tahají „alternativního prezidenta“ a dělají to vážně, protože se už sypou prohlášení západních států o financování a podpoře. Vojenská podpora je nasnadě – přesun vojsk NATO k hranicím. To všechno dělají, aby nám sem zatáhli nového prezidenta. Ten se obrátí na západní státy, v daném případě na státy NATO, a požádá o ochranu obyvatelstva. Ty pošlou vojska – a nad Běloruskem můžete udělat kříž,“ prohlásil Lukašenko v průběhu sobotní návštěvy vojenského polygonu u Grodna. Jeho slova cituje státní agentura Belta…

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář