Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lubomír Man - Teď už nám tedy nezbývá nic, než tu válku spustit

21. 2. 2022

Lubomír Man - Teď už nám tedy nezbývá nic, než tu válku spustit

Začal to Biden a britský premiér Johnson to převedl do podrobností: „Je naprosto jisté a západní zpravodajské služby to potvrzují, že Rusko každým okamžikem napadne Ukrajinu a obklíčí její hlavní město Kyjev“, píše v komentáři Lubomír Man.

Lubomír Man

21. února 2022 - 03:20

 

Nabízí se otázka: jak si tihle státníci mohou být tak jisti, že ta válka bude?

 

Odpověď: Protože ji sami inspirovali, její zahájení pomáhali připravit a v těchto okamžicích vědí hlavně též to, že už je neodvratitelná. Přesněji řečeno vědí, že ani v nejmenší není jejich vůlí a přáním ji odvrátit. Proto též našli odvahu k tomu, že do svého oznámením o nevyhnutelnosti ruského zahájení války vložili nejen všechnu svou prestiž osobní, ale i prestiž západního světa, který reprezentují. Předpovídaná válka musí tedy bouchnout - nic jiného nám, milí naši spolupracovníci z Bílého domu a z londýnského Downing Street č. 10, už nezbývá.

 

A  na pořadu dne je tedy už jen to poslední: provést onen útok pod falešnou vlajkou tak, aby vypadal tak, že šlo o útok provedený Rusy, třebaže jej provedou Ukrajinci vedení zkušenou rukou naší osvědčené CIA. Což vše proběhne na půdorysu současného postavení ukrajinských vojsk, které, jak víte, nestojí po celé délce pozemních ukrajinsko-ruských hranic, čítajících zhruba 1 500 kilometrů, ale jsou v počtu 150 000 vojáků obrácena jen proti zruba 500 km dlouhé ukrajinské hranici  s Donbasem, což je převážně Rusy osidlené povstalecké území, skládající se z dnešní Doněcké lidové republiky a  Luhanské lidové republiky.

 

 

Že ukrajinské vojsko nestojí na zhruba 1 500 km dlouhé hranicí s Ruskem, odkud se ruský útok teoreticky očekávat dá, ale stojí jen na zhruba 500 kilometrů dlouhé hranici s Donbasem, odkud se ruský útok naopak očekávat nedá, vypadá sice jako opatření na hlavu padlé, ale získá  hluboký smysl, když si uvědomíme, že vedle obrany existuje ve válečné strategii a taktice i útok. A dořeknu vám už jen tohle: Samozřejmě, že až se oněch 150 000 ukrajinských vojáků proti Donbasu vrhne, přijdou Rusové napadené oblasti na pomoc a ukrajinský útok bude odražen a vržen zpět, nejspíš až na ukrajinské území. A právě tahle prohra a ona nová přítomnost Rusů na ukrajinském území, bude, naši milí  spolupracovníci, naší velkou a osudovou výhrou.

 

Pro naši propagandu bude totiž  hračkou udělat z útočníků obránce, všechny televizní i filmové záběry o ruském útoku proti Ukrajině s pozabíjenými  ukrajinskými nejen vojáky, ale i civilisty a dětmi, už máme předem natočené a připravené, a bude to tedy nejen all right, ale i OK. Rus bude označen za nelítostného agresora a nepřítele lidského rodu, Rusům bude zakázán přístup na světová umělecká a sportovní představení, ropovod Nord Stream 2 konečně  padne, Evropa bude vařit nad americkým zkapalněným plynem, americké energetické společnosti zbohatnou, americká vláda nad Evropou se utuží – a s Ruskem a s jeho vlivem na světové dění  bude ve všech ohledech konečně a definitivně ámen.

 

Takže držte, našemu úsilí palce. Jde o boj spravedlivý, končí komentář Lubomír Man.

 

(rp,prvnizpravy.cz,foto:arch.)