Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lidé na Západě přestávají věřit svým vládám

9. 3. 2021

Lidé na Západě přestávají věřit svým vládám

 Zero Hedge 09.03.2021 Články 0

 

Omračující čísla z Francie potvrzují to, co lze bez pochyby označit jako globální trend stále sílícího skepticismu a nedůvěry lidí vůči současným vládním tlakům, charakterizovaným heslem „Naočkujte všechny!“ Agentura Reuters z Francie informuje, že zhruba jedna polovina zdravotnických pracovníků v pečovatelských domovech pro staré a přestárlé nechce být očkována, a to navzdory faktu, že právě oni bývají svědky toho,  jak Covid-19 dokáže zamávat s lidmi nepevného zdraví či lidmi postaršími.

 

„Existuje cosi jako kompletní ztráta důvěry,“ řekl jistý představitel zdravotnické odborové organizace ke stále stupňovanému tlaku úřadů proočkovat všechny pracovníky pečovatelských domů s tím argumentem, že jinak riskují bezpečnost lidí, o které mají  pečovat. Reuters pak uvádí, že nejčastější odpovědí oněch vzdorujících tlaku úřadů je: „Chystám se ještě chvíli počkat.“

 

Stejný trend jako ve Francii lze zaznamenat ve všech evropských zemích. V Německu a Švýcarsku je neochota nechat se očkovat dokonce ještě citelnější než ve Francii. V Německu např. operátor pečovatelských domů organizace Bene Vit Group  v listopadu minulého roku oznámil, že jen 30 procent jejich pracovníků je ochotno podstoupit očkování.

 

V minulém roce se Francie snažila zamlčet sérii hromadných onemocnění na Covid-19 ve francouzských pečovatelských domech, stejně tak, jak o totéž usilovaly ústavy stejného zaměření v New Yorku a dalších amerických městech.

 

Pokud jde o Švýcarsko, oznamuje agentura Reuters, že dle prohlášení ředitele organizace ProSenectute Petera Burriho nanejvýš 50 procent švýcarských zdravotních sester vyjádřilo ochotu nechat se očkovat proti Covidu-19.

 

Do dnešního dne se ve Francii Covidem-19 nakazilo 3,8 milionu lidí a 87 000 lidí s Covidem v těle zemřelo.

 

Zdroj: Global Research

 

Vybral a přeložil Lubomír Man

Outsidermedia.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář