Jdi na obsah Jdi na menu
 


Letím do Moskvy a letím tam rád…

22. 2. 2024

Letím do Moskvy a letím tam rád…

 

21.2.2024 04:23

V pátek v noci letím do Moskvy. Ač skupina Přátel Ruska v České republice, zdá se stále nejvíce kritizovaná skupina vznikla v důsledku odporu proti barevné revoluci zvané euromajdan, která s podporou Západu zachvátila Ukrajinu a rozehrála hru, jejíž důsledky vidíme dnes, já jako zakladatel této skupiny jsem byl v Rusku poprvé a naposled na konci 1.ročníku Gymnasia Voděradská 900/2. Mám na tento výlet nostalgické vzpomínky na platonickou lásku Lenku Filipovou. Od té doby jsem v Rusku nikdy nebyl. Přesto Rusko pokládám spolu s nejvýznamějším americkým politologem Johnem Mearsheimerem za třetí super velmoc za USA a Čínou. A je jisté, že jeho status se po vítězství v této hybridní válce, které je naprosto nevyhnutelné se jen a jen upevní a v Evropě bude jedinou geopolitickou velmocí.

Vzhledem k tomu, jak po své několikadenní návštěvě Moskvy Tucker Carlson nesmírně kladně  při srovnání s americkou realitou komentoval Moskvu Tucker Carslson ,  asi budu příjemně překvapen. A určitě nebudu řešit, jestli tam jsou nebo nejsou protesty kvůli Navalnému. Smrt Navalného je politický pojem a nepřátelé Putina, tedy  převážná část Západu a naši voliči pětikoalice se dostávají do tranzu. Ale jejich pohled rozhodně odmítám sdílet. Oni mají svůj názor a já mám svůj….A na rovinu : Ten můj nemůže nezvítězit. Je to zákonité.

Mám se účastnit celosvětového setkání přátel Ruska, říkám-li celosvětového, pak účastníci budou ze všech zemí světa. A to je zapotřebí. Z Česka pojede skupina cca 5 lidí a já k nim náležím.

Kontakty v této době jsou důležité. My v Česku žijeme v totalitě. Každému stačilo zpravodajství z demonstrace zemědělců, které „liberální“ Lidové noviny označily za Putinovu svoloč.

(Karel Čapek, obrovský humanista a skutečný liberál, spjatý s nimi by se nad tím vývojem musel obracet v hrobě.)

A já si nemohu odpustit to podstatné, co touto svou informací chci sdělit:

Ano, chci, aby všichni ti liberálové ve vládě a novináři ze všech periodik či televizí byli na hlavu poraženi. Jejich nenávist, kterou přijali s tím, jak se po roce 1989 ujali určování, co je správné a co je třeba odmítnout, je musí přivést ke konci. K tvrdému konci…

Po každé válce přichází narovnání. Přišlo po 2. světové a musí přijít i nyní až Rusko, jak jsem předvídal od začátku tento Bidenovský Západ porazí.

Bude to  revoluce. Bohu díky.

Jiří Vyvadil

vasevec.cz