Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lenka Procházková - Kdo musí jít z kola ven?

10. 12. 2022

Lenka Procházková - Kdo musí jít z kola ven?

 

Ten, který se odlišuje natolik, že by si toho i k politice nevšímaví občané všimli, kdyby měli přístup k pravdivým informacím.

Lenka Procházková

10. prosince 2022 - 06:20

 

Ve svém znechucení nad stavem světa a úpadkem naší země, by dali hlas právě jemu – jedinému, který zbyl pro naději. Ale právě proto je v médiích ukazován jako beznadějný outsider. Ovšem i sociální sítě, které deficit pravdy o jeho životě, charakteru a skutcích mohly a měly vyvážit, reagují na jeho jméno v příspěvcích jako na chybu v systému. Lapají klíčová slova a jako pyrotechnici omezují dosah „škody“ při jejich šíření. I internet je krajina a mnozí starostliví uživatelé znalí toho, že i malý potůček dokáže při stoleté vodě vystoupit z břehů, regulují koryta spontánních debat obručemi, aby zabránili povodni.

 

A přesto Muž, jehož jméno se nesmí na sítích ani v titulcích novin často objevovat, aby nepřitáhlo zájem jako zlatá rybka, má už nyní, v čase, který do výlovu ještě zbývá, oproti svým protivníkům (chameleónům, krokodýlům a planktonu) jednu velikou jistotu. Jeho život se nezmění, když nezvítězí. Zůstane i potom tím, kým je, odvážným a nezlomeným, jakým vždycky byl. To MY v té bitvě, do které šel za NÁS a naším jménem, prohrajeme. Volba menšího zla na nás prozradí, že jsme už předem smířeni s pozicí otroků. Ti také líbají ruku tomu, kdo je bičuje nejmíň…

 

 

(rp,prvnizpravy.cz,fb,foto:arch.)