Jdi na obsah Jdi na menu
 


Legenda promluvila a naše armáda se otočila zády

19. 9. 2023

Legenda promluvila a naše armáda se otočila zády

Armáda ČR se distancovala od vzpomínkové akce u památníku Hrdinů - letců v Žatci a od slov předsedy Českého svazu letectví, plk. v. v. Ing. Václava Vaška, a ukončila veškerou spolupráci s tímto spolkem a podporu akcí, na kterých se podílí.

Václav Vašek, legenda českého letectví

19. září 2023 - 09:02

 

Aby mohl každý posoudit, co přesně řekl pan plk. Václav Vašek, legenda mezi československými stíhacími letci, který nalétal v kokpitu vojenských a později civilních letadel 16 tisíc letových hodin, a byl také členem slavné předváděcí Tygří letky, odkazujeme na plný text jeho projevu

 

„Scházíme se už po dvanácté u vašeho památníku v Žatci. Toto místo, kde si připomínáme vaši památku, zmařené mladé životy některých z vás, se postupem doby stává, řekl bych, určitým symbolem odporu proti zvůli vládnoucí byrokracie. Já a ostatní přítomní vaši sympatizanti moc dobře víme, že jste tehdy odešli z protektorátu, abyste bojovali v zájmu ukončení nesmyslné války. Když k tomu došlo a vy jste se vrátili domů, Ti, kteří seděli doma za pecí, či dokonce kolaborovali s německými okupanty, si mávnutím kouzelného proutku začali hrát na národní gardu a následně Vás hnali před zmanipulované soudy.

 

A jim podobní kolaboranti dnes přesvědčují český národ, že je ve válce, která se ho v ničem netýká. Nás, kteří veřejně vystupujeme proti této novodobé absurditě, ti přisluhovači premiéra Fialy a prezidenta Pavla označují za chcimíry, prokremelské šváby a dezoláty. Ale právě někteří z Vás tento fenomén velmi dobře znáte. To vše se dnes totiž děje po vzoru komunistů z 50.-80. let podle osvědčené metodiky. Pro ně každý, kdo neuznával jedinou správnou a povolenou pravdu, byl pro změnu imperialistický oportunista," zahájil svůj proslov Vašek čelem k pomníku. 

 

Václav Vašek dále zmínil zpěváka a básníka Jarka Nohavicu, který zpívá o tom, že je to pořád stejné, jen kulisy se mění. Poté se obrátil k přítomným a pokračoval.

 

„Přátelé, rok se s rokem sešel a jsme tu znova, v jiných podmínkách, jak to ostatně v lidském žití chodí od nepaměti. To s sebou přináší fakt, že na řadu okolností se dnes díváme z trochu jiného zorného úhlu, avšak řada důležitých aspektů si ponechává svoji aktuálnost. Před pár lety nás Babiš a jemu podobní odborníci drželi v šachu a hlavně ve strachu díky jakési epidemii Covid – 19. Dnes sice tento druh epidemie už nemá svoji bývalou váhu, avšak strach je tu pořád. Ti, kteří řvali, že Babiš straší český národ (a on ho fakt strašil), se díky podvodu šéfa Ústavního soudu shlukli kolem jakéhosi pana Fialy a nyní si hrají na mocipány.

 

 

Takových už tu bylo. Ostatně oni vykazují stejně pochybný psychický syndrom, jako značné penzum mladých lidí, kteří veřejně pohrdají stářím a usilují o omezení práv seniorů včetně toho volebního, aniž by jim došlo, že jednou také zestárnou a jejich potomci s nimi mohou zacházet ještě hůře, jestli je budou vychovávat ve stejném duchu. Pokud bych měl v úmyslu tu Fialovou mládež vůbec nějak oslovit, pak asi takto:

 

S odstupem a nadhledem nad výsledky posledních voleb, se musím v podstatě jen smát… Starší generace, volící mír, národní hodnoty a prosperitu české republiky v těchto volbách rozhodně neprohrála. Nemá totiž, vzhledem k budoucnosti, co prohrát! My starší jsme chtěli zvolit budoucnost nikoli pro sebe, naši budoucnost už neřešíme, ale pro mladé, pro ty, kteří by měli cítit morálním povinnost pokračovat v tom, za co umírali naši předci, u jejichž památníku se tady v Žatci pravidelně scházíme. Ale pro Vás, zlatou mládež, to jsou jen neznámá slova. Sami jste si zvolili svoje katy. Zkušenosti jsou nepřenositelné! Sáhněte si na ta  kamna, jak budou pálit, až se rozhoří! Bude to vaše bolest! Smích Vás  přejde. Svoboda půjde do kopru stejně rychle, jako vám zmizí radost nad výsledky voleb. Ale to už bude pozdě. Byla to jedna z posledních šancí, jak všechno, co se tady děje a co někteří nevidí, zastavit. Tak si to užijte. Tupé zvíře také strčí hlavu do oka, když nevidí dál, než na návnadu. 

 

My už to nezastavíme, voliči se zdravým selským rozumem už vymírají a mládí každý rok víc a víc, po vzoru bývalých svazáků, nastupuje do voleb se svou naivitou. Podle toho vypadají výsledky. Je čas přijmout tuto realitu. Vlast a iluze z listopadu 1989 jsou rozkradené a umírat za cizí zájmy budete už jen vy, mladí. Bude to váš boj a vaše bolest.

 

Takže vzít si za rukojmí občany starší generace je to jediné, na co si ta současná vládnoucí garnitura troufne.  Tato kvalita lidí si nevidí na špičku nosu a právě proto jim nedochází, že už od prvního dne po jejich zvolení jim začala dohořívat svíčka jejich pochybné existence. V předvolební kampani lhali a lhát nepřestali. Jenže pozor, i tak jsou schopni napáchat tolik zla, že jeho důsledky budou přetrvávat velmi dlouho poté, co oni sami se nenávratně a s ostudou ocitnou na smetišti dějin.

 

Psali jsme:

Čtyři vlajkonoši a slušná křeč pětikolky. Vidlák účtuje

 

O konání jakého dobra jsou přesvědčeny nynější české rádoby elity? Ministryně Černochová, premiér Fiala i prezident Pavel jsou hluboce přesvědčeni, že podporou války, která se českého národa netýká, páchají dobro. Za každou cenu. Nic nového pod sluncem. Vybíjení svobodných národů ve jménu kříže, ve jménu půlměsíce, Boha, Alláha, také upalování čarodějnic … Zajímalo někoho, že to není správné? Bůh to žádal, strana to žádala, situace to žádá. Nelze přece jinak. Prostě samá demagogie. Nebyla a nejsou důležitá fakta, nejsou důležité ani fyzikální zákony,  důležitá je jediná správná pravda, byť byla sebezrůdnější a sebepodlejší. 

 

Liberálně demokratické principy naší společnosti jsou pouze hrou v rukách bezohledných a bezcitných zaprodanců. Zkorumpovanými žurnalisty šířená propaganda místo Havlovy lásky a spravedlnosti vyznává princip kolektivní viny, nenávisti a msty. Namísto po míru volá po zbrojení a po válce. Vede k vytvoření obludné mašinérie bezpráví. Uráží, ponižuje a trestá ty odvážné, kteří si dovolí vystoupit z řady a sdělit vlastní názor. Jako jsou olympionik David Svoboda, profesor Jiří Beran, děkan Miroslav Ševčík a další. V poslední době také penzionovaný letecký generál Petr Mikulenka, ještě loni touto dobou velitel VzS AČR, nezaujatě a naprosto exaktně a erudovaně hodnotí zamýšlený nákup letounů F-35. Za to kupodivu není veleben jakousi paní Černochovou – celosvětově uznávanou odbornicí v otázkách použitelnosti bojových letounů v rámci obranné doktríny ČR. 

 

Psali jsme:

Česko proti vládě. Rajchl dostal zaplněný Václavák do varu

 

Holt opět to orwellovské podvojné myšlení, dvojí metry, pokrytectví a bezostyšné lhaní. Na to jsou současní politruci mistry. Znásilňování žen ukrajinskými výrostky přece není kolektivní vina. Ano, tak to se dá, při troše tolerance, vnímat. Ale světově proslulá pěvkyně Anna Netrebko je odpovědná za konání Putina a u nás zpívat nesmí. Patrně to byla ona, kdo jej přesvědčil k napadení cizího státu. Vzpomenu proto pár slov spisovatele Jana Procházky, otce současné spisovatelky Lenky Procházkové: Cituji … „Bezmocnost slabých je jenom zdánlivě nekonečná, ani trpělivost není nekonečná, přestože v Čechách je možná o něco delší...“, pokračoval dále Vašek. Celý jeho projev si můžete přečíst ZDE.

 

(jar, prvnizpravy.cz, foto: repro: IR)