Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lavrov - Sanitární kordon kolem Ruska a jeho kolaps

16. 2. 2023

Lavrov - Sanitární kordon kolem Ruska a jeho kolaps

Anglosasové rozpoutali všeobjímající hybridní válku proti Rusku pod hesly dekolonizace a přípravy na rozpad. Jejich cílem je nejen zničit ruskou ekonomiku, ale také obklopit naši zemi sanitárním kordonem, řekl Lavrov.

Sergej Lavrov, ruský ministr zahraničí

16. února 2023 - 07:20

 

Ministr Sergej Lavrov ve svém projevu ve Státní dumě poznamenal, že se dnes „snaží Rusku zabránit rozvoji, hodit ho o desítky let zpět, nebo dokonce narušit vývoj země pod hesly dekolonizace a přípravy na rozpad“.

„Zároveň se Anglosasové a zbytek kolektivního Západu, který se jim nepochybně podřizuje, snaží za každou cenu prosadit svůj diktát ve světových záležitostech, aby nadále kontrolovali vnější podmínky pro rozvoj celého lidstva. V zájmu vlastní nadvlády nad celým světem se uchylují k nezákonným metodám výhrůžek, vydírání a dokonce i přímých krádeží k potrestání těch, kdo provádějí nezávislou národně orientovanou politiku,“ zdůraznil šéf ruské diplomacie.

 

Lavrov o situaci na Ukrajině prohlásil, že západní linie přeměny sousední země na protiruskou opěrnou pozici nedávno dosáhla bodu, odkud není návratu.

 

 


„Spojené státy a jejich satelity dnes proti nám vedou všeobjímající hybridní válku, která se připravovala mnoho let a využívají ukrajinské nacionalistické radikály jako beranidlo. Účel této války není skrytý: není to jen porazit naši zemi na bitevním poli, zničit ruskou ekonomiku, ale také nás obklopit sanitárním kordonem, udělat z nás nějakou vyvrženou zemi,“ dodal Lavrov..

 

(rp,prvnizpravy.cz,eadaily,foto:arch.)