Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kyjevský diplomat - Bidenova korupce vedla ke zničení Ukrajiny

20. 7. 2023

Kyjevský diplomat - Bidenova korupce vedla ke zničení Ukrajiny

Bývalý ukrajinský diplomat a politický insider Andrej Teliženko – nyní pod americkými sankcemi kvůli tomu co říká – promluvil.

Andrej Teliženko

19. července 2023 - 06:20

 

Bývalý ukrajinský vládní úředník a diplomat Andrej Teliženko se připojuje k Aaronovi Matému, aby diskutovali o tom, jak podle jeho názoru mocní američtí představitelé včetně Joea Bidena využili Ukrajinu k osobní korupci a ke geopolitickému cíli vykrvácení Ruska – to vše ke škodě Ukrajinců.

Teliženko pracoval pro ukrajinskou generální prokuraturu v Kyjevě, než se v roce 2015 přestěhoval na ukrajinskou americkou ambasádu. Poté pracoval pro Blue Star Strategies, lobbistickou firmu řízenou demokraty, která zastupovala Burisma, ukrajinskou plynárenskou společnost, která jmenovala Bidenova syna Huntera lukrativní místo v radě.

 

Teliženko, který spolupracoval s Rudy Giulianim, se snažil najít informace o údajné korupci Bidenových na Ukrajině, byl sankcionován ministerstvem financí USA za to, že se „přímo či nepřímo podílel na zahraničním vlivu, sponzoroval, skrýval nebo se na něm jinak podílel“, volby ve Spojených státech."

 

 

(rp,prvnizpravy.cz,grayzone,foto:arch.)