Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kurdové obětováni Trumpem?

12. 10. 2019

Kurdové dostali přes Asada desítky vzkazů od Rusů, že když se podřídí Damašku, tak se zapomene na to, že většina z nich bojovala proti vládě na straně USA a přihlédne se pouze k jejich hrdinství v boji s IS/Daeší. Jenže Kurdové to odmítli s tím, že je americký páníček ochrání a že z něj jednou možná kápne samostatný Kurdistán. Jenže ta „úmluva“ byla mezi Kurdy a US státními elitami alias neokony, kteří se snaží nyní udělat impíčment proti Trumpovi. Jsou to ti „Deep state“ jak je nazývá Trump a proto Kurdy právě odepisuje – zbavuje se tím pouze spojence svých nepřátel. Z globálního hlediska to má tedy několik rovin – 1) Trump vzkazuje neokonům, že jejich akce po světě zlikviduje kdy bude chtít a že se nějakého impíčmentu nezalekne. 2) Snižuje tím kredit USA jako Hegemona, což je jeho cílem a úkolem. Dělá naprosto totéž, co Gorbačov když likvidoval SSSR. Likviduje USA jako světového četníka, který přivedl svět na pokraj politické, ekologické, ekonomické a vojenské krize. Z USA má být „obyčejný“ stát, proto se Trump odstřihává od všech vazalů a s každým je „na kordy“.

Celé je to samozřejmě ještě mnohem složitější. Kaleidoskopicky uvažující člověk uvidí velké kurdské bojovníky proti IS/Daeši, jenže ti hoši z IS byli taktéž řízeni z Pentagonu (a také ze Saudské Arábie, Izraele a dalších vazalských států, včetně Turecka, které od nich nakupovalo ropu, vzpomínáte?) a ten, co se dívá mozaikově, jasně chápe, že celý tento projekt IS, který měl zapříčinit jen jedinou věc a to rozpoutat na Blízkém východě takové peklo, aby migrační vlna smetla Západní Evropu, musí skončit. A tak Trump, kádr Globálních elit, pouze odepisuje další etapu po svých předchůdcích a stahuje vojska s tím, ať se tam ostatní třeba zblázní. Svět získá dojem, že USA klidně obětuje své někdejší spojence a tím se USA zase více izolují, což je záměr a nikoliv chyba v řízení.

Samostatný Kurdistán nevznikne a to z jednoho velmi prostého důvodu – zasahuje do několika států a to Iráku, Íránu, Turecka, Sýrie a mnoho Kurdů žije i v Arménii. Jinými slovy – pokusit se jim vytvořit vlastní stát by znamenalo jedné této zemi (nebo všem) uzmout část území a to by znamenalo válku, proti které by byla ta v Sýrii hospodskou rvačkou.

A jak to celé dopadne? Záleží to na Turcích, USA, Asadovi nebo Putinovi? Ne, jak říká analytik Pjakin – záchrana tonoucího je v rukou toho tonoucího. Stačí zvednout telefon a zavolat. Asad to kdysi udělal. Když v Turecku vypukl vojenský puč tak naopak RF zavolala Erdoganovi, svému nepříteli a varovala ho, proto vše ustál. To, že si pak objednal protivzdušnou obranu S 400, která je zkonstruována proti USA dal jasně najevo, pod čí deštník se schovává a kdo je nepřítelem. Maduro z Venezuely nedávno ten telefon také zvedl a následně u nich přistálo několik stovek ruských specialistů a o invazi do této země přestali jestřábi z Pentagonu najednou mluvit. A Netanjahu? Ten se nestal politickou mrtvolou jen kvůli tomu, že ten telefon nakonec také zvedl a tak může bojovat dál.

A jak to tedy dopadne? Před dvěma dny se sešel Lavrov s Barzanim, šéfem autonomní oblasti Kurdského regionu v Iráku a Šojgu měl hovor s Pentagonem, volali oni jemu. Pokud Kurdové neposlouchají Asada a ani Lavrova, co třeba Barzaniho? Uvidíme.

A kdy bylo jasné, že se něco takového stane, může stát? Vzpomínáte na ten Babišův projev na půdě OSN, jak v něm podpořil Erdoganův návrh vybudování bezpečnostní zóny na severu Sýrie pro běžence? Proč to řekl? Proč si politik z tak malé země ze všech problémů světa vybral právě tento? I Babiš je díky Zemanovi kádrem GE, stejně jako Trump a tak prostě jen řekl, co se říci mělo a muselo. On neříká nic navíc a proto bylo podivné, proč se vyjadřuje k tak globální otázce, ale teď už je to jasné naprosto.

Porovnejte tento text s „analýzami odborníků“ co vystupují na ČT. Najdete tam sebemenší shodu?

Poznámka: Občas se najde v diskuzích nějaká osoba, který se vysmívá termínu „Globální elity“, protože nemá dostatečné znalosti o fungování složitých sociálních supersystémů a nedokáže si ani ve snu představit, že někdo aplikuje znalosti řízení na svět jako celek, jako jediný supersystém. Je to stejně inteligentní jako si myslet, že šéf jedné z poboček v nadnárodní korporaci je v řízení nejvýše postavenou osobou, protože není možné, aby někdo řídil tolik firem a zaměstnanců po celém světě, z jediné kanceláře. Algoritmika chování těchto lidí je vždy stejná a stačí se mnohdy podívat na jejich zeď. Co víkend, to kalba (5. priorita řízení – prostředky nepřímé genocidy), zbytek většinou jen záznamy o sportovních a společenských akcích (chléb a hry) a postování líbivých citátů, které mají za cíl ovci přesvědčit, že systém „člověk člověku vlkem“ je výborný k žití. Často je tam ještě foto s heslem „volím Piráty“ a nebo lépe „volte Drahoše“ a u psychicky nemocné Gréty bývá napsáno něco ve smyslu „pravdu má holka“ apod. Díváme se tak na profil naprosto dokonale okolím řízeného bio-robota. Svět je plný lidí, ale ne každý z nich je Člověk, protože Člověkem se lidé nerodí, k tomu aby se jím snažili stát musí být vychováni společností. Cílem GE vždy bylo tyto tendence ve společnosti zcela zlikvidovat a to pomocí náboženských a politických ideologií. Co to zkusit změnit? Ideální je začít se samostudiem Koncepce společné bezpečnosti a Dostatečně všeobecné teorie řízení.

Vydáno: 12.10.2019  v  17.24   Autor: Petr Novák

nwoo.org

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář