Jdi na obsah Jdi na menu
 


Které strany a koalice mají tu drzost žádat naše hlasy

3. 10. 2021

Které strany a koalice mají tu drzost žádat naše hlasy

Jiří Jaroš Nickelli, Společnost Ludvíka Svobody Brno

 

Předvolební lákání stran a koalic je plno slibů, jež některé nehodlají splnit ani omylem, nebo osočování protivníků domnělými nebo někdy i skutečnými nedostatky, chybami a nepravostmi.

 

Ovšem zcela záporným fenoménem je drzost některých uskupení, které již během třicetiletí od převratu přivedly naši zem do současného stavu a mnohokrát zklamaly nebo podvedly své voliče. Lze uvést řadu příkladů toho druhu a voliči, kteří přemýšlejí o příčinách dnešního stavu a nejsou ohlupováni televizí, tiskem a médii všeobecně. Přitom zhusta jediným (pseudo)argumentem těchto koalic a stran bývá mantra "ANTIBABIŠ".

 

Klasickým příkladem může být bilboard koalice SPOLU s slogany "Čas na změnu - Změna, které můžete věřit". Myslící čtenář má chuť připsat ke druhému sloganu předponu NE (můžete věřit). Jak má volič brát vážně výkřiky stran, které po léta své vlády systematicky přiváděly zemi do hospodářské závislosti na zahraničí, které zlikvidovaly průmysl a zemědělství, převedly vlastnictví půdy a fabrik do cizích rukou - do těch rukou, které zavlekly zemi do vojenského paktu NATO, které podpořily destruktivní Lisabonskou smlouvy a tím ze země učinily de facto protektorát UNIE, které podpořily protektorátní a církevní restituce, a kde dnes podporují nároky a návrat odsunutých Němců a ještě souhlasí s omluvami těmto vyhoštěncům.

Tudíž pro myslícího voliče je celá tato koalice ODS, TOP 09  a KDU-ČSL nevolitelná.

 

Dnes k tomu ještě přibyla vstřícnost k tzv. uprchlické migraci ,což je nejen terminologický, ale především faktický podvod na národech celé Evropy, nejen na naší zemi. Myslící volič si podle nejrůznějších indicií uvědomuje, že tzv.  "uprchlická migrace" řečeno s Voltairem není ani uprchlická, ani migrace. Po faktickém ukončení války v Sýrii vítězství ruských sil, nikoli NATO, a po katastrofálním krachu afghánské války opět pod vlajkami NATO, nejde o uprchlíky, ale o invasory, podporované těmi mocnostmi, které údajně bojovaly proti IS a Tálibánu a které utrpěly taková Waterloo, o jakých se "ani socialistům nezdálo". Je faktem, že většina národa - kterou elity opovrhují, nazývajíce ji účelově "xenofoby" a "fašisty" - si nepřeje ani muslimskou invasi, ani etnickou výměnu ve vlastní zemi. To se zajídá na západě dokonce i Němcům, Francouzům, Britům, a Dánům - tam ovšem značně pozdě.

 

Takže v tomto smyslu k této koalici můžeme přidat Piráty a STAN se Zelenými , kteří tento trend šperkují ještě tzv. "zeleným údělem". Podstatou  této, vedle migrace další plánované sebevraždy Evropy, je zničení kruciálních energetických zdrojů - uhlí, plynu a atomu - naprosto druhořadými  a absolutně nestabilními zdroji větrnicko solární energie, geotermálních a jiných zcela marginálních alternativ. Zelené šílenství se ohání klimatickou změnou,přičemž zanedbává fakta, jednoznačně prokazující přírodní změny, které již dávno seznali geologové, astronomové (připomeňme jen Milankovičovu křivku slunečních erupcí atd.).Přitom zastírají reálná fakta, že výbuch jediné evropské nebo i mimoevropské sopky v jediném okamžiku zničí výsledky katastrofických tzv. energetických úspor za cenu zničení průmyslu i zemědělství (řepkové šílenství). Neuvědomují si, že výbuch jediné sopky vyvrhuje do výše stratosféry (až 20 km výšky) taková množství spadu a radioaktivních a jiných látek, že proti tomu celá průmyslová produkce Evropy spolu se smogem letounů a automobilu tvoří pouhý statistický zlomek hodnot sopečných erupcí! Ale toto se pečlivě zamlčuje.

 

Ale vraťme se k dalším, tentokráte společenským problémům. Tyto strany vyčítají vládnoucímu ANO a premiréru Babišovi vše, co předtím zavinily za dlouhá léta vládnutí samy, a ještě jsou nadány nekonečnou drzostí toto vše svalovat jen a jen - jak říkají matematikové - na Babišovu vládu (a na podporující strany).

 

A návrat k tomuto způsobu označuji za "změnu". Pravda, volají "Teď jde o všechno". Ano JIM jde o všechno. Jde o to, že ztratily své privatizační a restituční privileje, že ztratily moc nad státními tendry, že nemohou plundrovat důchodový systém tzv. reformami (čti loupežemi), že nemohou zdražovat ještě více, a vykládat občanům, že to oni projídají budoucnost a proto musí být ještě více zdaněni, že nemohou dále podporovat církevní lup (žádnou nápravu křivd, ale dar církvím, které majetek nevlastnily ani za starého Rakouska od josefinských reforem!). Dále jde o to, aby se navracely majetky protektorátníkům a sudeťákům, což odporuje nejen dekretům, ale i mezinárodním závazkům Německa vůči Polsku, ČSR a  bývalé Jugoslávii.

 

Z těchto všech důvodů soudný volič nemůže volit jmenované strany. A také z morálního důvodu - pro nevýslovnou drzost, se kterou žádají o hlasy voliče, kterými přitom v médiích a na veřejnosti často pohrdají. Mohli bychom se zmínit ještě o dalších seskupeních, ale to už je zase jiný příběh.