Jdi na obsah Jdi na menu
 


Korwin - Všichni to vidí, ale přesto ukrajinskou propagandou spolknou

21. 5. 2022

Korwin - Všichni to vidí,  ale přesto ukrajinskou propagandou spolknou

Janusz Korwin-Mikke, člen Konfederace a předseda strany KORWiN, na začátku čtvrtečního živého chatu s diváky na kanálu „Krul TV“ na YouTube zmínil jeden ze základních principů římského práva v kontextu války na Ukrajině.

Janusz Korwin-Mikke, člen Konfederace

20. května 2022 - 11:04

 

„Princip audiatur et altera pars (měla by zaznít i druhá strana) je základem principů, které jsme zdědili, máme-li se nazývat římskou civilizací. A teď s hrůzou pozoruji, že toto je další princip, od kterého se odchylujeme,“ řekl Korwin-Mikke.

 

Poslanec za Konfederaci upozornil, že člověk vůbec neposlouchá druhou stranu, tedy v případě války na Ukrajině a v Rusku. „Navíc, ať říkají v Rusku cokoli, automatická odpověď je, že to není pravda,“dodal.

 

„To je něco naprosto děsivého, když jsme slepí a podlehneme falešné ukrajinské propagandě. Ruská je jistě také lež, kterou nemůžeme zjistit, protože nám tady není ukázána,“pokračoval poslanec a dodal, že „ukrajinská je strašně pokrytecká".

 

„Lidé to polykají a kdokoli to zpochybní, je „ruská onuce", říká  Korwin-Mikke.

 

Kapitulace Azovstalu

 

Poté uvedl příklad z posledních dnů, kapitulaci Azovstalu, po níž následovaly rozhovory s těmi, kteří tam byli. Jak zdůraznil Korwin-Mikke, „samozřejmě z obou stran, někteří šli do Ruska, někteří na Ukrajinu, takže naprosto protichůdné zprávy, ale mluvím jen o těch, které zde můžeme vidět a slyšet“.

 

„Zprávy jsou, že to bylo velmi špatné, nebylo co jíst, ale vojáci přišli, dali nám své porce, jedli jen jednou denně,“ citoval Korwin-Mikke.

 

„Načež se „Azovstal“ vzdal a každý mohl na vlastní oči vidět, že tito vojáci praporu Azov, kteří odcházejí - samozřejmě nemluvím o raněných - jsou to silní býci s tlustými tvářemi. Vidíte, že nezůstali dva měsíce hladoví,“ upozorňuje.

 

„Můžete to vidět a každý to vidí na vlastní oči, ale přesto „spolknete“  ty řeči vytvořené ukrajinským úřadem propagandy,“zdůraznil Korwin-Mikke.

„No, na tom, že jsou dobře živení, není nic špatného, to jen dokazuje moudrost. Bránili se, dokud bylo jídlo, když jídlo došlo, vzdali to. A to je velmi racionální přístup, ale nenechme se zmást touto propagandou, která tady dělá takové martyrium, že se bránili hladoví o suchému chlebu,“dodal.

 

Korwin-Mikkeg také upozornil na problém související s jídlem. „Je jasné, že se to všechno vařilo, každý říká, že si tam dvakrát denně vařili vlastní jídlo," upozornil. Pak ho napadlo, jestli měli elektřinu, plyn.

 

„Nebyli odříznuti?“ ptal se.

 

„To potřebuje vysvětlení. Myslím, že skutečný příběh obrany Azovstalu bude „prodán“ v mnoha knihách a v poměrně velkém nákladu,“ shrnul Korwin-Mikke.

 

Důstojníci NATO v Azovstolu zavražděni a znetvořeni Azovem?

 

„Ale zpět k tomu, že neposloucháme druhou stranu. No, dávalo by to smysl, kdyby se Polsko účastnilo nějaké války. Řekněme, že Varšavské povstání je to, co je, ale povstání pokračuje, boje pokračují a pokud v tu chvíli někoho začne zajímat, zda Němci neříkají pravdu nebo něco podobného, tak se samozřejmě takový člověk neposlouchá , i s trochou větší smůly mohl být zastřelen,“ vrátil se k obecnému tématu naslouchat oběma stranám  Korwin-Mikke.

 

Poté zdůraznil, že „Polsko se této války neúčastní. Nejsme ve válce (...) s nikým - připomněl. Proto se v určitém okamžiku budeme muset rozhodnout, zda vstoupíme do válečného stavu nebo ne. Pokud se chceme rozhodnout, musíme mít skutečné zprávy, protože rozhodování na základě falešných zpráv je přesně jako s Varšavským povstáním,“zdůraznil.

 

„Musíte také naslouchat oběma stranám a kdo to nedělá, odporuje základním hodnotám naší civilizace nebo prostě odporuje logice (...) Varuji každého, kdo slyší argument: „a to je ruská propaganda". Říká se: „nejdřív si to poslechněme, a pak posuďme, jestli je to pravda nebo ne, srovnejme to s tím, co říkají Ukrajinci, a uvidíme, co z toho vzejde,“ dodal Korwin-Mikke.

 

(rp,prvnizpravy.cz,nczas,foto:arch.)