Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kongres USA by mohl schválit usnesení o obžalobě Joe Bidena

12. 8. 2023

Kongres USA by mohl schválit usnesení o obžalobě Joe Bidena

Kongresman republikán Greg Steube,  uvedl, že má v úmyslu předložit usnesení o obžalobě současného amerického prezidenta Joe Bidena, řekl na TV kanále  Newsmax.

Kongresman republikán Greg Steube

12. srpna 2023 - 03:20

 

Mám v úmyslu podat usnesení, kterým se Joe Bidenovi přiznává obžaloba v souvislosti s úplatkářstvím, vydíráním, bráněním spravedlnosti, paděláním, finančním zapojením do drog a prostitucí," uvedl americký kongresman.

 

Dříve v Kongresu objevil ruskou stopu při financování rodiny amerického prezidenta Bidena.

 

Americký kriminální vyšetřovatel Joseph Ziegler informoval Kongres, že Hunter Biden a jeho obchodní partneři obdrželi 17 milionů dolarů ze zahraničních zdrojů, včetně 7,3 milionu z ukrajinské Burismy. Ziegler ve svých závěrečných poznámkách doporučil, aby Kongres jmenoval zvláštního žalobce, který by dále vyšetřoval případ Huntera Bidena.

 

Skandál Bidenových: 20 milionů od ruských oligarchů


Dříve obchodní partner Huntera Bidena Devon Archer obvinil amerického prezidenta z propagace synovy činnosti. Na jednání v Sněmovně reprezentantů Archer uvedl, že Joe Biden a jeho syn Hunter hovořili více než 20krát o svých obchodních transakcích.

A bývalý americký prezident Donald Trump spojil americkou pomoc Ukrajině v hodnotě několika miliard dolarů s velkými výdělky rodiny stávajícího šéfa Bílého domu Joe Bidena.

 

(rp,prvnmizpravy.cz,strana,foto:arch.)