Jdi na obsah Jdi na menu
 


Konec kancléřské demokracie

17. 5. 2020

Konec kancléřské demokracie

Marien Havelková

 

Jak to vypadá, tak v Německu dochází k jistým změnám, které se týkají přerozdělení moci. Merkel přenechala premiérům jednotlivých spolkových zemí veškeré pravomoce, co se bezpečnostních opatření a jejich uvolňování týče.

 

V důsledku toho se politická situace v Německu dramaticky změnila. Na kancléřce tak v současné době vůbec nezáleží, co je velmi neobvyklé, téměř znepokojující pro mocenské struktury spolkové republiky. Toto platí od středy, kdy se Merkel sešla s premiéry a následně na tiskové konferenci toto "její" rozhodnutí oznámila.

Když oznamovala tyto změny a jistá uvolňování bezpečnostních opatření, vyzývala k velké opatrnosti. Účastníci tiskové konference tvrdí, že na ní bylo vidět i slyšet, jak přitom skřípe zuby, a také poznat, že tento program není její, i když se k němu hlásila. Dokonce pohrozila svou rezignací, aby přidala důraz své výzvě k opatrnosti, co je v Německu nejsilnější zbraní kancléře! To vše naznačuje, že politická situace v Německu se v krátké době krize dramaticky změnila.

12. května v 10:40

Přišlo e-poštou od Dr. V. Vítové, předsedkyně Aliance národních sil

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář