Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klaus ml. pálí ostrými. Tupost a stádnost poslanců mě děsí

17. 10. 2019

spoustu neziskovek platí Soros

 

Před 13 hodinami.   Redakce AC24       

Václav Klaus mladší byl hostem pořadu Prostor X, který moderoval Čestmír Strakatý. V pořadu přišla řeč na politiku obecně, na neziskovky a na možnou spolupráci jeho hnutí Trikolóra s dalšími stranami. (Foto: Facebook)

 

Syn českého exprezidenta se v rozhovoru vyjádřil k mnohým tématům. U několika otázek si dokonce s moderátorem vyměnil své názory.

 

Na začátku rozhovoru se dostalo na Sněm a také na účast Petra Vokřála (ANO). Moderátor se ptal, zda šlo o první krok v navázání spolupráce se stranou ANO. Na to reagoval Klaus ml. následovně:

 

„Náš sněm byl hlavně ustavující čili vznikla Trikolora, to bylo hlavní. Bylo tam hodně stovek lidí i na tom náměstí i na tom kongresu. (…) Určitě se to vydařilo, spousta významných zdravic hostů, mezinárodních, a co se týče pana Vokřála, tak my jsme zvali všechny parlamentní strany, ze slušnosti, z nich odpovědělo ANO, že vysílají místopředsedu. Tak v tu chvíli je těžký říkat, že tam nemá jezdit nebo nemá vystoupit, vystoupil velice vstřícně a pak zase odešel.“

 

Když přišla řeč na možnou spolupráci s ostatními stranami, Klaus junior uvedl, že připouští jakoukoli spolupráci. „Já připouštím spolupráci s jakoukoli parlamentní stranou, se kterou prosadíme výraznou část našeho politického programu,“ řekl.

 

Dodal však, že z hlediska programu je spolupráce s některými stranami vyloučená, jelikož mají odlišné cíle.

 

​Zaměříme-li se ještě na hnutí ANO, Klaus mladší ještě doplnil, že mají se stranou několik „programových rozepří“. Jako příklad uvedl zrušení biopaliv či dotací.

 

„My skutečně chceme vládnout. My skutečně ten náš program, který stojí na třech pilířích, tak ho chceme prosadit. My to neděláme, abychom chodili do parlamentního bufetu a byli moralistickou opozicí, čili my chceme vládnout s tím, s kým prosadíme největší část našeho programu, s tím vládnout zkusíme. Já teďka nejsem v té pozici, v průzkumech jsme nepřelezli těch pět procent, abych říkal, tady pan Vokřál nebo tenhleten a támhleten něco,“ dodal k věci.

 

Klaus ml. zděšen českou politickou scénou

 

Moderátor politikovi také připomněl jeho někdejší slova. Klaus ml. totiž řekl, že poslední dva roky mohl na vlastní oči sledovat politický vývoj zevnitř, což ho děsilo. Konkrétně měl prý na mysli „divadýlko pro veřejnost a noviny, neřešení příčin problémů, stádnost a pokrytectví, hloupost a osobní zájmy“.

 

​I nyní šéf Trikolóry uvedl, že byl touto tupostí, stádností a pokrytectvím opravdu zděšen. „Spousta poslanců je opravdu tupých a stádních. To nebudeme zastírat,“ reagoval ostře.

 

Dodal ale, že se ale vždy snaží ostatní strany kritizovat věcně a některé věci proto vynechává. A svá kritická slova o stádnosti vysvětlil tím, že jde „o celkové hodnocení toho sboru“.

 

Když se rozhovor stočil také na ODS, tak Klaus ml. uvedl, že se může zdát, že byl součástí takového divadýlka i on, ale necítí za to spoluodpovědnost. „Podívejte se, jak jsem hlasoval, jak jsem hovořil, co jsem prosazoval ve Sněmovně, pak to kritizujte. Tohle jsou takové obecné řeči,“ pronesl.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář