Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klaus – „Mými nepřáteli jsou soudruh Juncker a soudružka Merkelová“

11. 4. 2019

Klaus – „Mými nepřáteli jsou soudruh Juncker a soudružka Merkelová“


 

Další otázka se věnovala islámu a zda nám nehrozí Mnichov č. 2, kdyby se NATO či EU složily jak domeček z karet. „My s doktorem Weiglem v našich textech říkáme, že to, co se děje v dnešní Evropě, za masovou migraci, za statisíce, miliony migrantů, my za to neviníme arabský svět, africký svět ani islám. My za to viníme ty, kteří je sem pozvali a kteří jim dovolují, aby snadno, nehlídáním hranic, do Evropy pronikali. Našimi nepřáteli nejsou migranti, ale mými nepřáteli jsou soudruh Juncker a soudružka Merkelová,“ konstatoval s tím, že islám je velké světové náboženství a s tím nikdo nic neudělá. „Evropa odmítla bránit sebe sama,“ dodal.


 

„Ptáte-li se na naši prognózu slov jako migrace, multikulturalismus apod. Já, alespoň za sebe, cítím naprostý pesimismus. Migrace tady je, zůstane, evropské elity nechtějí migraci zastavit,“ podotkl také Klaus. „Evropské elity, které chtějí zlikvidovat národní státy, ponechat jeden stát Evropu, těm jde o to, aby vytvořily nového evropského člověka. Komunismus chtěl také vytvořit nového komunistického člověka,“ uvedl bývalý prezident. „Junckerové chtějí vytvořit nového evropského člověka.“ A zmínil termín „homo bruxellarum“.


 

A Mnichov č. 2? Klaus se zeptal publika, zda všichni jásali, když se rušila povinná vojenská služba. „Řada vrtí hlavou. Já se musím přiznat, že já také ne,“ uvedl Klaus a zavzpomínal na Jiřího Skalického z ODA. „My jediní dva jsme na vládě bojovali s myšlenkou zrušit povinnou vojenskou službu. Myslím si, že těm mužským v devatenácti letech nevadí dostat na pár měsíců jistý řád do života, možnost něco se přiučit,“ dodal. Zrušení vojenské služby považuje za omyl. „Ale, že bych se bál, že se rozsype, složí jako domek z karet, myslím bylo řečeno NATO a EU? Toho já se ne neobávám… Toho se nedožiju. Ano, proti tomu bych neprotestoval. Nezlobte se, já myslím, že NATO se výrazně zpronevěřilo svému cíli a úkolu. A ta Evropská unie je pro mě totálně negativní instituce. Já mám vždycky pocit, že jestli hrozí, že u nás někdo bude bombardovat, jako naposled bombardovali v Kosovu, tak já myslím, že to bude nás za to, že třeba odmítneme přijmout milion migrantů, nebo něco takového. To, že by se tyto instituce rozpadly jako domek z karet, si nemyslím,“ popisoval.


 

Výňatek z článku "Objektivita v ČT? A na to se ptáte vážně? To je legrační. Václav Klaus před lidmi tvrdě odpověděl na útoky Václava Moravce“

28.03.2019 18:04

PL

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář