Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo za nimi stojí a z jakého důvodu?

19. 2. 2020
Kdo za nimi stojí a z jakého důvodu?
 
V politice máme řadu lidí, kteří se neosvědčili jako čeští politici, ale přesto v politice zůstávají. Odcházejí z jednoho místa na druhé, ale přes tuto šanci se neosvědčují.
 
U některých z nich lze zjistit, že patří mezi přátele "sudetoněmecké věci". Však také nedávnoí se těchto výtečníků zastával B. Posselt.
 
Ostatně posuďte sami: " Včera jsem řekl spolkovému ministru vnitra, že doufáme v brzkou aktivní angažovanost spolkové vlády v těchto otázkách tak, jak již činí Bavorsko.Říkám jasně: musíme se snažit, aby občané ČR – takových bude stále přibývat -, kteří se angažují pro takovou společnou kulturu, dostali nutnou podporu. D. Herman spolu s našim bývalým ministrem kultury, L. Spaniem, dovedli nás na cestu vedoucí k bavorsko-české kulturní dohodě, v jejímž centru stálo mnoho sudetoněmeckých záležitostí. To nesmí nyní zahynout! Tyto úmluvy musí pokračovat! K tomu patří i to, že četní partneři, které jsme našli a nacházíme v českých kulturních institucích, se nesmí stát obětí proměn, kdy by mohli být posláni jeden nebo druhý z netransparentních důvodů do pustiny. Ti, kteří s námi pracují na společné kultuře v tomto velkém politickém dílu, zasluhují podporu politiky. " (B. Posselt na 70. sjezdu SL, Řezno 2019)
 
Patří snad paní dr. D. Stehlíková k těm, kteří se SL pracují na společné kultuře? Nebo jsou i jiné důvody? Skutečností je, že paní doktorku asi dodnes trápí velký morální dluh, který vůči Němcům máme. Že bychom měli od Němců dostat reparace za to, co nám ve válce ukradli a zničili, to zřejmě ani necíti, poněvadž nikdy, podle dostupných informací, o tom nemluvila.
Připravil dr. O. Tuleškov
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář