Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo se dostal k Babišovi?

11. 8. 2021

Kdo se dostal k Babišovi?

10. 08. 2021 - EB

Žádný politik nechce, aby ho CIA označila za osobu vyžadující mimořádnou pozornost, pokud tedy součástí jeho programu či image není postavit se tomu, co Donald Trump a jiní označují jako Deep State.

Od chvíle, kdy dal ředitel BIS Michal Koudelka jasně najevo, že jeho hlavní šéfové sídlí v Langley, našlapují čeští politici velmi opatrně v minovém poli, které kolem sebe nastražil. Předseda ČSSD Jan Hamáček si sice může myslet, že Koudelka vypustil do médií informace o jeho plánované cestě do Moskvy, jak naznačil expředseda Strany zelených Matěj Stropnický, ale otevřeně na to Hamáček reagovat nebude.

Zdálo se, že premiér Andrej Babiš je na cestě k odstavení Koudelky na vedlejší kolej kvůli jeho vztahům s některými médii. V neděli na ČT prohlásil, že „je nesmysl tvrdit to, že naše služba (kontrarozvědka) funguje na základě jednoho člověka“ a že „naše orientace je jasná - jsme v NATO, v EU“. Tím Babiš zřejmě šlápl na jednu z min. Odpověď na otázku, zda Koudelka může sloužit dvěma státům, které mají odlišné národní zájmy, se tak o několik měsíců odkládá.

Přišlo e-poštou