Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kdo je tedy vrah. Putin tvrdě zaútočil na americké vůdce

17. 6. 2021

Kdo je tedy vrah.  Putin tvrdě zaútočil na americké vůdce

1 Janinna  

Za vše, co se děje v zahraniční a domácí politice země, je odpovědné politické vedení a nejvyšší představitelé států, a není na Američanech hovořit o humanismu a lidských právech.

Uvedl to ruský prezident Vladimir Putin na tiskové konferenci v návaznosti na výsledky rusko-amerických jednání v Ženevě, kde komentoval slova amerického prezidenta Joea Bidena, který již dříve kladně odpověděl na otázku „Je Putin zabiják?“.

„Všichni tyto výroky známe. Poté mi zavolal prezident Biden, vysvětlili jsme si to, byl jsem spokojen s těmito vysvětleními, pozval nás na setkání, toto je jeho iniciativa, setkali jsme se … V zásadě vše, co se děje v našich zemích, tak či onak za to nese odpovědnost politické vedení a přední představitelé.

Pokud jde o to, kdo a kde za co může, kdo je vrah – podívejte se, v ulicích amerických měst je každý den někdo zabit, včetně vůdců různých organizací. Tam nemáš čas říct ani slovo – už střílejí buď do hrudi, nebo do zad … Ale dobře, to jsou kriminální věci.

Vezmeme si Afghánistán – jedním útokem zabili 120 lidí, a jednou a dvakrát zabili svatebčany. 
Řekněme, že to byla chyba, to se také stává. Ale střelba z dronu nebo vrtulníku na jasně civilní osoby v Iráku, .. co to je? Kdo je za to zodpovědný, kdo je vrah? “ – řekl ruský prezident rétoricky.

„Nebo o lidských právech. Guantánamo stále funguje – nezodpovídá se vůbec ničemu, ani mezinárodnímu právu, ani americkému, ale stále existuje. Věznice CIA, které jsou otevřené v různých zemích, včetně evropských, kde používali mučení, co to je, to jsou lidská práva? Myslím, že ne. Málokdo by souhlasil, že takto jsou chráněna lidská práva. Toto je praxe reálné politiky. A my vycházíme z této praxe a uvědomujeme si, že se to dělalo a může dělat, budujeme svůj vlastní přístup k tomu, o čem jsem právě mluvil,“ dodal Vladimir Putin.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář