Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kanadský parlament "udělil" standing ovation esesákovi!

25. 9. 2023

Kanadský parlament "udělil" standing ovation esesákovi!

24.9.2023 23:31

V minulých dnech byl prezident Volodymyr Zelenskyj uveden do kanadského parlamentu osobně premiérem Justinem Trudeau, který si vzal úvodní slovo a po něm Zelenskyj pronesl už tradičně bojový projev, který byl mnohokrát přerušován potleskem – vždy ve stoje.

Poté vystoupila dáma z vedení sněmovny a nakonec si vzal slovo předseda parlamentu. Ten v závěru svého projevu obrátil pozornost přítomných na tribunu hostů, kde byl mezi ostatními 98 letý Jaroslav Hunka, takto veterán první ukrajinské SS divize  Galicie. Řada jejich akcí je prohlášena za válečné zločiny, kdy se m.j. podílela na vypalování vesnic, vraždění válečných zajatců, Poláků, Židů a i Ukrajinců a byla nasazena i na potlačení Slovenského národního povstání.

Všichni kanadští řečníci uzavřeli své projevy pochlebovačným „Sláva Ukrajině“, což je stejná minela jako ty pozdravy ukrajinskému esesákovi nahoru do lavic diváků – hostů. Ten pozdrav byl vlastní právě takové SS divizi a dalším, byl i spolu s hákovým křížem na tehdejších tiskovinách. Do dnešních dnů ho donesli dnes aktivní ukrajinští fašouni, hojně se rekrutující v pluku AZOV. Je příznačné, že takovou nejhorší ukrajinskou spodinu Hitlerových pohrobků Západ (hlavně USA) podporuje. Ještě by se mohli veřejně zdravit hajlováním; prezident Zelenskyj by jim možná sekundoval, neb to má z nedávné doby, když byl úspěšným komikem, řádně nacvičené (mám ho hajlujícího na videu). Samozřejmě toho Hunku nahoře na tribuně spolu s ostatními vřele pozdravoval.

Není potřeba se nějak více rozepisovat; když se vzpomene Hitlerova doba a jeho skutky – každý soudný, i v západních státech, vše kolem něj odsoudí; ostatně Norimberský proces vypovídá. Jak je potom možné, že titíž ukrajinské fašisty neodsoudí a naopak je ještě všemožně podporují??? Vždyť přihlášení se totožnou symbolikou k fašistickému Německu je tak zjevné!!! 

Foto: Příslušník SS Yaroslav Hunk v kanadském parlamentu

Miroslav Kulhavý

vasevec.cz