Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kalenský se obul do Sputniku. Novotný: „Dezinformuje tu hlavně sám pan Kalenský“.

27. 7. 2019

© Sputnik / Vladimír Franta

ČR

 

Jakub Kalenský v interview pro iROZHLAS.cz obviňuje Rusko z dezinformování, ze Sputniku udělal zbraň ruské armády… Zeptali jsme se na Kalenského předsedy asociace nezávislých médií a bývalého policejního prezidenta Stanislava Novotného. Bývalý policejní prezident má jasno. Více VIDEO.

„Sputnik nejsou novináři, ale zbraň ruské armády.“ (Jakub Kalenský)

„Mě platila česká vláda.“ (Jakub Kalenský)

„iRozhlas: Na druhou stranu, nepřeceňujeme Rusko? Jak by zvládlo ovlivnit volbu amerického prezidenta, brexit, naši prezidentskou volbu a řadu jiných? Kalenský: To byste musel otevřít hlavu voliče a podívat se do ní…“ (iRozhlas)

Sputnik nedávno dělal rozhovor s PhDr. Jiřím Hejlkem či s brigádním generálem Jakubem Frydrychem. Lidé jako Kalenský či Ondřej Kundra s tím mají evidentní problém. Kalenský Frydrycha označil za „kolaboranta“, i o tom jsme již psali. Medializované názory Kalenského způsobily brigádnímu generálovi určité nepříjemnosti. Proto se nyní ve video interview ptáme Stanislava Novotného, z jakého popudu se Kalenský vžívá do role člověka, který věci chápe, a dokonce cítí kompetenci z nich vyvozovat (podle Kalenského) ty jediné správné závěry.

​Kalenský se v interview pro iROZHLAS vyznává k tomu, že pro svou činnost získal podporu i prostředky minimálně od české vlády. V rámci své činnosti, říká sám Kalenský, usiluje o ovlivnění názorů lidí ve východní Evropě, aby ti prozřeli a nebyli více obětí ruské propagandy.

„Náš tým měl zvyšovat povědomost o ruské dezinformační kampani a propagandě. Část úsilí jsme směřovali na země Východního partnerství, což jsou kavkazské republiky (konkrétně Gruzie, Arménie, Ázerbájdžán, pozn. red. iROZHLASU), Bělorusko, Ukrajina, Moldava.“ (J. Kalenský pro iROZHLAS)

Kalenský se tedy mimo jiné snaží zcela nepokrytě vměšovat do chodu cizích států tím, že jim podsunuje svou vizi světa. A nemá s tím sebemenší problém. Pokud by však kdokoli „z opačné strany ulice“ usiloval o totéž, tu je však rázem oheň na střeše a Kalenský má pocit, že tu hrozí ovlivnění dezinformacemi.

Kalenský nepřináší naprosto žádné relevantní údaje. Vše stojí na přání a dojmech a na odvolávání se na ty západní instituce, které lépe řečeno „něco vědí, ale nic nepovědí“. Před jistou dobou by tento nevědecký a neseriózní přístup v ČR neobstál. Časy se ale mění a lidé s nimi. Ve video rozhovoru se Stanislavem Novotným se krátce zamýšlíme nad fenoménem Kalenský. Kalenský také říká, že Rusové ovlivnili volby v USA. Na dotaz, proč se Američané nechali, Kalenský praví, že jim do hlavy nevidíme. Co se asi odehrává v neurokraniu samotného Kalenského?

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář